Lietuvos radijo ir televizijos komisija ragina YouTube pašalinti uždraustas televizijos programas | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJA RAGINA YOUTUBE PAŠALINTI UŽDRAUSTAS TELEVIZIJOS PROGRAMAS

  • 0

Atsižvelgdama į informacinio karo keliamą grėsmę  vasario 26 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija kreipėsi į YouTube ir Airijos transliavimo tarybą – instituciją, kuri reguliuoja YouTube platformą Europos mastu dėl šešių rusų kalba retransliuojamų Lietuvoje propagandinių Kremliaus programų pašalinimo iš šios platformos.

Nustačiusi grubius tarptautinių ir nacionalinių teisės aktų pažeidimus, grėsmę nacionaliniam saugumui keliančią skleidžiamą informaciją, karo ir tautinės neapykantos kurstymą, tendencingos dezinformacijos skleidimą 2022 m. vasario 25 d. neeiliniame posėdyje LRTK sustabdė šešių rusų kalba retransliuojamų televizijos programų – „Planeta RTR“, „Rossija 24“, „NTV Mir“ ir „Belarus 24“, „Pirmais Baltijas Kanals Lietuva“ („PBK“) ir „TVCi“  priėmimą Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Siekdama kovoti su dezinformacija, Lietuvos radijo ir televizijos komisija informavo kitas Europos Sąjungos nepriklausomas audiovizualinį sektorių reguliuojančias institucijas, ragindama sekti Lietuvos pavyzdžiu, bei  kreiptis į didžiausią vaizdo dalijimosi platformą dėl dezinformacinio turinio pašalinimo.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Youtube, uždraustos televizijos programos, lietuvos radijo ir televizijos komisija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS