Lietuvos Raudonasis Kryžius migrantų stovykloms nupirko medicinos įrangos | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RAUDONASIS KRYŽIUS MIGRANTŲ STOVYKLOMS NUPIRKO MEDICINOS ĮRANGOS

  • 0

Keturiose migrantų laikymo centruose įkurtiems medicinos kabinetams Lietuvos Raudonasis Kryžius nupirko diagnostinės įrangos, kad nelegaliai į Lietuvą atvykusiems užsieniečiams būtų galima skubiau suteikti medicinos pagalbą.

„Ne tik iš migrantų, tačiau ir iš stovyklose dirbančių gydytojų girdime, kad ligų, kurioms diagnozuoti reikia atlikti laboratorinius tyrimus, gydymas užtrunka ilgai, nes paimtus tyrimus reikia specialiai vežti į laboratoriją, iš kur atsakymai medikus pasiekia tik po tam tikro laiko. Todėl džiaugiamės, kad mūsų organizacija gali prisidėti prie spartesnio gydymo užtikrinimo“, – antradienį išplatintame pranešime sakė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė.

Atsižvelgdamas į šią situaciją, Lietuvos Raudonasis Kryžius migrantų stovyklose įrengtiems medicinos kabinetams nupirko diagnostikos įrangos. Jos kaina – 25 tūkst. 658 eurai.

Ji bus įrengta Medininkų ir Kybartų užsieniečių registravimo centruose bei Ruklos ir Naujininkų pabėgėlių priėmimo centruose.

Raudonasis Kryžius nupirko tris elektrokardiografus širdies veiklai tirti, keturis šlapimo analizatorius, keturis hematologinius analizatorius, kuriais naudojantis bus galima vietoje atlikti kraujo tyrimus, ir keturis CRB (C reaktyvinio baltymo) analizatorius, padėsiančius greitai nustatyti uždegimą organizme.

Nuo pernai prasidėjusio migrantų iš Artimųjų Rytų bei Afrikos antplūdžio į Lietuvą per Baltarusiją neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių. Šiuo metu stovyklose gyvena apie 3 tūkst. užsieniečių.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS