Lietuvos šaulių sąjungoje – naujas automatinių ginklų arsenalas | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ŠAULIŲ SĄJUNGOJE – NAUJAS AUTOMATINIŲ GINKLŲ ARSENALAS

Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS) už aukotas lėšas įsigijo naujų automatinių ginklų. Jie buvo užsakyti dar prieš dvejus metus, tačiau Šaulių sąjungos būstinę pasiekė šiomis dienomis.

"Iki šiol turėjome senesnių, bet tokio paties modelio ginklų. Įsigytas skaičius papildo mūsų ginklines. Tai ginkluotės atnaujinimas", – kalbėjo LŠS vado pavaduotojas ats. mjr. Židrūnas Šadauskis. Senesnių ginklų kol kas nebus atsisakoma, nes jų šauliams trūksta.

Taip pat svarbu, kad pasirinktas Lietuvos kariuomenės naudojamas ginklų modelis, nes šauliai karo padėties metu būtų įtraukiami į šalies ginkluotųjų pajėgų sudėtį.

Kovinių šaulių, kurių dalį ir pasieks naujieji "Heckler & Koch" G-36 ir 416, iš viso yra 350.

Pernai kovą LŠS ginklines pasiekė šiuolaikiškus reikalavimus atitinkantys pusiau automatiniai šautuvai "Heckler & Koch" MR 308 A3. Jie įsigyti už sąjungai skirtas GPM lėšas.

Šiuo metu tarnybinius ginklus šauliai naudoja pratybose. Tiesa, ne visu LŠS narių veikla susijusi su ginklais.

Šaulių sąjungos nariais kviečiami būti visi, atitinkantys įstatymo reikalavimus, tarp kurių nė vieno, susijusio su fiziniais pajėgumais. Negalia – taip pat ne kliūtis.

Komplektas: LŠS vado pavaduotojas Ž.Šadauskis akcentavo, kad ginklas – didelė atsakomybė. Vilmanto Raupelio nuotr.

Kiekvienas pasirenka sau labiausiai priimtiną kryptį. Norite veiklos treniruotėmis su ginklu ir papildyti kovinius šaulių būrius, o gal labiau domina kitokia veikla?

"Krizės atveju neginkluoto pasipriešinimo būriai irgi labai naudingi. Pavyzdžiui, geras IT specialistas kai kuriais atvejis daug naudingesnis nei ginkluotas šaulys. Dabartiniai konfliktai – labai įvairialypiai, vien ginklu jau nekariaujama. Tikrai ne visi šauliai treniruojasi su ginklu. Maždaug pusė", – komentavo Ž.Šadauskis.

Kalbėdamas Seime atsidūrusią politikų iniciatyvą kariams savanoriams ir šauliams leisti įsigyti ir namie laikyti A kategorijai priskiriamus automatinius ginklus ir šaudmenis, Ž.Šadauskis mano, kad jeigu tokia galimybė bus sudaryta, ja pasinaudotų toli graži ne kiekvienas.

Šiuo metu šauliai ir kariai savanoriai gali įsigyti ir namie laikyti pusiau automatinius, B ir C kategorijos ginklus. Šia galimybe yra pasinaudoję vos keli šimtai šaulių. Šaulių sąjungoje yra virš 5 tūkst. suaugusių narių.

"Ginklai yra brangus pirkinys, jų saugojimas taip pat reikalauja papildomų ir finansinių išlaidų, nes galioja griežti saugumo reikalavimai. Be to, ginklo turėjimas atneša didžiulę atsakomybę", – argumentavo LŠS vado pavaduotojas, pridūręs, kad pats asmeniškai poreikio įsigyti ir namuose laikyti automatinį ginklą nejaučia.

GALERIJA

  • Lietuvos šaulių sąjungoje – naujas automatinių ginklų arsenalas
  • Lietuvos šaulių sąjungoje – naujas automatinių ginklų arsenalas
  • Atnaujinimas: šaulių ginklines papildys naujieji automatiniai „Heckler & Koch“ G-36 ir 416.
  • Lietuvos šaulių sąjungoje – naujas automatinių ginklų arsenalas
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Niekaip nesuprantu, kam išvis tie šauliai reikalingi.

>>>Jo \\\\\\.../////

Su braliukais Latviais.

Jo

Su kuo kariausime?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS