Lietuvos žydų bendruomenė smerkia Kinijos bandymus manipuliuoti Holokaustu | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ŽYDŲ BENDRUOMENĖ SMERKIA KINIJOS BANDYMUS MANIPULIUOTI HOLOKAUSTU

Lietuvos žydų bendruomenė (LŽB) penktadienį griežtai pasmerkė Kinijos bandymus manipuliuoti Holokausto tema.

Bendruomenė teigia „su nuostaba ir susirūpinimu“ stebinti Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai pranešimus, jog žydai ir kitos Lietuvos tautinės mažumos čia, Lietuvoje, kenčia nuo „rimtos diskriminacijos“ ir priespaudos.

Pasak LŽB pranešimo, nors tarp žydų bendruomenės ir Lietuvos valdžios institucijų vyksta „atviras ir laisvas dialogas“ dėl praeities įamžinimo ir kitų skaudžių istorinių aspektų, susijusių su Holokaustu, jie griežtai atmeta „bet kokius kaltinimus, esą žydai Lietuvoje šiandien patiria diskriminaciją“.

„Lietuva yra demokratinė šalis, gerbianti savo piliečius žydus ir užtikrinanti visų savo piliečių teises. Galbūt kartais turime skirtingas nuomones apie Antrojo pasaulinio karo metais nacių ir jų vietinių kolaborantų sunaikintą arba negrąžintą mūsų paveldą bei turtą, tačiau esame aktyvi laisvos ir demokratinės Lietuvos visuomenės dalis“, – teigė LŽB pirmininkė Faina Kukliansky.

„Mūsų šalyje laisvai reiškiame savo nuomonę, palaikome atvirą dialogą su institucijomis bei kitomis visuomenės grupėmis. Yra absoliučiai nepriimtina, kuomet melu ir manipuliacijomis bandoma įtraukti mūsų mažą bendruomenę į tarptautinių tarpusavio nesutarimų sprendimą“, – tvirtino ji.

Yra absoliučiai nepriimtina, kuomet melu ir manipuliacijomis bandoma įtraukti mūsų mažą bendruomenę į tarptautinių tarpusavio nesutarimų sprendimą.

Bendruomenė savo ruožtu ragina Kiniją užtikrinti jos tautinių mažumų teises.

„Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė linki, kad visos tautinės mažumos Kinijos Liaudies Respublikoje turėtų užtikrintas tokias pat žmogaus teises ir laisves, kokias mes turime čia, Lietuvoje. Raginame Kinijos vyriausybės atstovus nemanipuliuoti Holokausto tema šiandieninėse politinėse kovose su Lietuva, tokiais veiksmais žeidžiant visų Holokausto aukų atminimą“, – sakoma pranešime.

Bendruomenė sureagavo į Kinijos Užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai Zhao Lijiano (Džao Lidziano) pareiškimą socialiniame tinkle „Twitter“, jog prisiminus Lietuvoje vykusį Holokaustą, šiomis dienomis „rasizmas išlieka opi valstybės problema, o žydai ir kitos tautinės mažumos patiria rimtą diskriminaciją“.

Jis taip pat pareiškė, kad Lietuva „šiurkščiai pažeidžia“ ir vaikų teises.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nuomonė

Komentarorius "Melas" visiškai teisus. Niekuo nesiskiriam nuo Baltarusijos.

Posakis

Šūdas šudą smerkia.

Melui

Esi tipiškas kenkėjas skleidžiantis savo vatinį melą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS