Ligonių kasos vadovas: gydymo įstaigos bus finansuojamos papildomai | KaunoDiena.lt

LIGONIŲ KASOS VADOVAS: GYDYMO ĮSTAIGOS BUS FINANSUOJAMOS PAPILDOMAI

Visoms šalies gydymo įstaigoms, nepriklausomai nuo suteiktų paslaugų apimties, finansavimas karantino metu nemažės – joms bus mokama už paslaugas, numatytas  sutartyje su Ligonių kasa, sako Valstybinės ligonių kasos vadovas Gintaras Kacevičius.

Pasak jo, jei bus suteikta daugiau paslaugų, bus apmokėta faktinė jų apimtis.

„Ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, kuris jau yra publikuotas teisės aktų registre, visoms gydymo įtaigoms nuo kovo mėnesio iki karantino pabaigos yra garantuojama viena dvyliktoji metinės sumos, kuri numatyta galiojančioje sutartyje“, – spaudos konferencijoje sakė G. Kacevičius.

Pasak jo, tokia tvarka galios už paslaugas, suteiktas nuo kovo mėnesio iki karantino pabaigos, o jam pasibaigus, finansavimo „atidirbti“ nereikėtų.

„Tai reiškia, kad visoms gydymo įstaigoms, kurios turi sutartis su ligonių kasomis, garantuojamas finansinis stabilumas, nereikia ypatingai kažkaip taupyti, nes lėšos garantuotos, nepriklausomai nuo to kokios buvo suteiktos pagalbos apimtys“, – teigė G. Kacevičius. 

„Toms gydymo įstaigoms, kurios viršytų sutartis, tą vieną dvyliktąją, toms būtų mokama daugiau, atitinkamai pagal viršijimą“, – pridūrė jis.

G. Kacevičiaus teigimu penkių profesinių sąjungų medikams, kurie 2017 metais pasirašė sutartį su Sveikatos apsaugos ministerija, bus mokami 15 proc. atlyginimo priedai iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo. 

„Daliai medikų dabar tenka dirbti pavojingomis sąlygomis, susiduriant su infekuotais pacientais ar kolegomis. Pagal galiojančią Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos šakos sutartį, (...) medikams, dirbantiems pavojingomis sąlygomis, garantuojamas 15 proc. atlyginimo priedas. Atitinkamas ministro A. Verygos teisės aktas yra pasirašytas, jis bus publikuotas rytoj (trečiadienį – BNS)“, – sakė jis.

Pasak G. Kacevičiaus, iš PSDF taip pat bus finansuojamos papildomos gydymo įstaigų išlaidos, pavyzdžiui, reikalingų apsaugos priemonių įsigijimas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Lai pons veryga atsako, moku sveikatos draudimą, sveikatos paslaugų negaunu, planinės operacijos neprieinamos, kitos paslaugos taip pat. Ar čia ne žmogaus teisių pažeidimas. Pinigus tai susirenka, pabandyk ne sumokėti sv. Draudimoa viena esu. Ant tokių žmonių verygoms nusišiks, pofik. Svarbiausia atys parsišliuuužino sugydit, o jums kas liks, aišku ka nieko. Ta ko veryga šiandien iš manęs vagi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS