Lituanistines pasaulio mokyklėles pasieks beveik 2 tūkst. lietuviškų knygų | KaunoDiena.lt

LITUANISTINES PASAULIO MOKYKLĖLES PASIEKS BEVEIK 2 TŪKST. LIETUVIŠKŲ KNYGŲ

Įgyvendinant iniciatyvą „Šimtmečio dovana pasauliui“, šiemet jau trečią kartą užsienio lietuvių mokyklėlėms visame pasaulyje buvo išsiųsta lietuviškų knygų. Šįkart į įvairiausias pasaulio šalis iškeliavo beveik 2 000 knygų vaikams ir paaugliams, sakoma pranešime.

„Gyvename sudėtingu laikotarpiu. Kai keičiasi mums įprastos gyvenimo sąlygos ir tempas, kai turime atsisakyti įprastos veiklos, knyga gali tapti puikiu būdu puoselėti lietuviškumą ir tradicijas. Džiaugiamės, kad, nors esate toli, siekiate domėtis savo šaknimis, mokytis lietuvių kalbos ir taip išsaugoti glaudesnį ryšį su Lietuva“, – sako premjeras Saulius Skvernelis.

Per dvejus metus knygos pasiekė net 78 lituanistines mokyklėles visame pasaulyje – nuo Europos iki Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Pietų Afrikos Respublikos ir kitų valstybių. 14-oje šalių gautas knygas perskaitė daugiau kaip 4 600 vaikų.

Šiemet knygos pasieks dar 43 mokyklėles 24-iose užsienio šalyse ir jose besimokančius daugiau nei 2 200 vaikų. Šįkart lietuviškos spaudos leidiniai pasieks ir Braziliją, Argentiną, Urugvajų, Australiją, Japoniją.

Atrenkant knygeles, kasmet kruopščiai talkina Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus specialistai, stengdamiesi pasiūlyti tas knygas, kurios sudomintų vaikus, paskatintų dar intensyviau domėtis lietuvių kalba, puoselėti mūsų šalies kultūrą ir tautinę tapatybę.

Prieš dvejus metus, švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, Vyriausybėje gimusi iniciatyva sulaukė didelio palaikymo iš lietuvių bendruomenių. Ją įgyvendina Vyriausybės kanceliarija kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka. Šios iniciatyvos globėjas – ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS