Vyksta LRT generalinio direktoriaus konkursas | KaunoDiena.lt

VYKSTA LRT GENERALINIO DIREKTORIAUS KONKURSAS

  • 4

Nacionalinio transliuotojo LRT taryba antradienį vykdo įstaigos generalinio direktoriaus konkursą, vakare po susitikimų su pretendentais vyks vadovo rinkimai.

Iš viso į Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos vadovus kandidatuoja šeši asmenys.

Konkurse dalyvauja perrinkimo siekianti LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, komunikacijos agentūros „Adverum“ vykdomasis direktorius Aistis Zabarauskas, Vilniaus universiteto dėstytojas Mantas Martišius. Apie tai viešai patvirtino patys kandidatai.

Šių pareigų taip pat siekia buvęs LRT direktorius, dabartinis „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, buvusi TV3 vadovė Vilma Marciulevičiūtė ir „Forum Cinemas“ kino teatrus valdančios įmonės Lietuvoje vadovas Gintaras Plytnikas. Apie šiuos kandidatus BNS patvirtino anoniminiai šaltiniai, patys kandidatai atsisako komentuoti, ar dalyvauja konkurse.

Po pokalbio su taryba M. Martišius BNS sakė, jog jam tapus vadovu pagrindinis tikslas būtų padidinti žiūrimumą, kurti originalią produkciją.

„Pagrindinis dalykas ką aš akcentavau, kad mes turime padidinti ir žiūrimumą, nes jeigu tu ištransliavai, bet tavęs niekas nepamatė ir neišgirdo, tai yra tik tai pusė darbo“, – kalbėjo jis.

Jis nugąstavo, kad su turimais resursais LRT „niekur nepirmauja“.

„Tu turi daugiausia pinigų, turi daugiausia žmonių ir tu esi kaip medija grupė trečias Lietuvoje“, – teigė jis.

LRT vadovas bus išrinktas, jeigu jo kandidatūrą slaptame balsavime palaikys bent septyni iš 12 nacionalinio transliuotojo tarybos narių.

Jeigu per pirmąjį balsavimą nė vienas kandidatas nesurinks tiek balsų, tuomet rengiamas antrasis balsavimas, kur rungtųsi didžiausio tarybos narių palaikymo sulaukę pretendentai.

Rinkimai prasidėjo ankstyvą antradienio popietę, kai kiekvienas kandidatas yra kviečiamas prisistatyti LRT tarybai ir atsakyti į jos narių klausimus.

Antradienio vakare vyks tarybos diskusija ir pats balsavimas.

LRT generalinio direktoriaus kadencija trunka penkerius metus. M. Garbačiauskaitė-Budrienė darbą pareigose pradėjo 2018-ųjų balandžio 4-ąją.

LRT taryba yra sudaryta iš žinomų visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Po keturis tarybos narius skirtingu metu skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

wog

antraste istaisykit i generalinio svogerio konkursa

šaltkalvis-ginekologas

Pasirinkimas vienas-koc i pačią velnio bobutę statykite,kad tik nebesidarkytų ten ta delfistų karikatūrinė švabra.

Di

Matėm matėm kokį mobingą taiko Garbačiauskaitė dėl profesorės Mažylės. Ar jūs galvojate, kad atsiras drąsių žmonių, kurie išdrįs pokalbio metu jai pateikti keblius klausimus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS