M. Stankūnas: epidemiologinė situacija leidžia švelninti reikalavimus dėl kaukių | KaunoDiena.lt

M. STANKŪNAS: EPIDEMIOLOGINĖ SITUACIJA LEIDŽIA ŠVELNINTI REIKALAVIMUS DĖL KAUKIŲ

  • 22

Pagerėjusi epidemiologinė situacija leidžia lengvinti  reikalavimus dėl kaukių dėvėjimo, sako prie Vyriausybės esančios Ekspertų tarybos (ET) narys, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius Mindaugas Stankūnas.

Jo įsitikinimu, kaukes būtų galima palikti dėvėti visais atvejais patalpose ir atvirose vietose, kai negalima išlaikyti bent dviejų metrų atstumo.

M. Stankūnas sako, kad „tik laiko klausimas“, kada tai įsigalios.

Socialiniame tinkle „Facebook“ jis pranešė, kad penktadienio pavakarę įvyko ET Karantino grupės pasitarimas, kuriame buvo svarstomas medicininių kaukių dėvėjimo būtinumas.

Pasak M. Stankūno, buvo svarstomas kaukių efektyvumas – nauda dėvint jas lauke, kai nėra aplink kitų asmenų arba šie atstumai yra pakankamai dideli (du metrai ir daugiau).

„Praktiškai buvo suformuota bendra pozicija, kad pagerėjusi epidemiologinė situacija leidžia sumažinti dabartinius kaukių dėvėjimo reikalavimus iki naudojimo: 1) visais atvejais, kai esame patalpose; 2) atvirose vietose, kai negalima išlaikyti bent 2 metrų atstumo. Manau, kad tik laiko klausimas, kada ši formuluotė įsigalios“, – šeštadienį  „Facebook“ parašė M. Stankūnas.

M. Stankūno teigimu, posėdyje be ET narių dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos, Higienos instituto, LSMU Aplinkos ir darbo medicinos katedros atstovai, kaukių dėvėjimo kritikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Vytasllansb

Lansbergis parodė seime,per pasitarimą ,kadkaukių patalpoje ,savaitę atgal jau nereikėjo !??

“Ekspertas”

Ar reikia būti ekspertu, kad būtų priimtas toks sprendimas? Visiems seniai aišku, kad tai perteklinis, absurdiškas draudimas, o kaukių nešiojimas dažniausiai tik imituojamas. Deja, mūsų valstybėje tai vyksta. Ko verta tokia pseudo ekspertų taryba, kuri tik dabar tai svarsto. Ir iš viso, ką čia dar reikia svarstyti? Ir dar - Stankūnas kaukių ekspertas? Jis rišliai sakinio nepasako....Gėda....

Kikimara

kaukės lauke žiemą platina snarglį ir veido nušalimus, aprasojusius akinius, susižalojimus vaikščiojant nematant kelio. Cia tiems, kurie nešioja ant nosies. Tiems, kurie nešioja po nosim, apsaugo nuo peršalimo, saugo dantis, smakrą, kaklą, tikrai lauke su ja šilčiau kai šąla. Išvada: kaukės lauke turi būti nešiojamos po nosim, tik tada bus nauda. Dar kažką girdėjau apie kažkokius virusus, tai apie šitą kitą kartą parašysiu. Atia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS