„Maisto bankas“ rinks produktus nepasiturintiesiems ir karo pabėgėliams | KaunoDiena.lt

„MAISTO BANKAS“ RINKS PRODUKTUS NEPASITURINTIESIEMS IR KARO PABĖGĖLIAMS

  • 6

Penktadienį ir šeštadienį didžiuosiuose prekybos tinkluose „Maisto banko“ savanoriai rinks produktus karo pabėgėliams iš Ukrainos ir Lietuvos nepasiturintiesiems.

„Maisto aukojimai šios akcijos metu yra nepaprastai reikalingi. Labai prašome žmonių nelikti abejingais ir prisidėti tiek, kiek tik galite, nes nevyriausybinių organizacijų ilgo galiojimo maisto atsargos išseko, o paramos gavėjų skaičiai dar auga. Prognozuojama, kad jis gali išaugti net dvigubai“, – sakė „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius.

Anot jo, sparčiai kylant maisto kainoms daugėja žmonių, prašančių pagalbos maistu.

„Taip pat tikėtina, kad greitu metu prie net 143 tūkst. nuolat maistu remiamų Lietuvos gyventojų prisijungs ir Ukrainos karo pabėgėliai, kurie dėl įvairių priežasčių negalės dirbti – tarp atvykusių yra ir neįgaliųjų, senjorų, itin gausių šeimų. Todėl kovo 25–26 dienomis vyksiančios „Maisto banko“ akcijos metu visuomenės paaukotas maistas tampa gyvybiškai svarbus dešimtims tūkstančių žmonių“, – teigė S. Gurevičius.

Todėl kovo 25–26 dienomis vyksiančios „Maisto banko“ akcijos metu visuomenės paaukotas maistas tampa gyvybiškai svarbus dešimtims tūkstančių žmonių.

Paaukoti ilgo galiojimo produktų bus galima 69 Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

Penktadienį ir šeštadienį apsiperkant didžiuosiuose prekybos tinkluose paaukoti ilgo galiojimo produktų bus galima 69 Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

Šiemet „Maisto bankui“ talkina 330 organizacijos, kurios renka paramą ir savo globojamiems žmonėms – mažas pajamas gaunančioms šeimoms, darbo netekusiems, neįgaliesiems ar senjorams.

Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ukrainiečiams Lietuvoje jau yra išdalijęs daugiau nei 26 tūkst. maisto paketų, į Ukrainą išsiuntęs 17 furgonų su įmonių paaukotu vandeniu, miltais, konservais, košėmis, saldumynais, vaikišku maistu, gyvūnų pašarais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Tomis dienomis net neinu į parduotuvę...Kartą į IKI Rygos gatvėje atvedė iš mokyklos mokinius,kokius penktokus,tai jie stvarstė už skvernų,lakstė po parduotuvw ir agitavo....Norėčiau,kad stovėtų konteineris ir kas nori deda...

O mums

Gaila mūsų ubagų alkanų

Anonimas

Laikas savais ubagais pasirūpinti:juk ne visi vargstantys gauna"Maisto banko" davinius.Vėl eis į PC ir pirkėjų prašys aukoti maisto produktus,taip sakant ubagaus.Visiškai protą prarado,gal nori Lietuvą parodyti turtinga,o ne nuskurdusia šalim?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS