Maskvai pavaldūs stačiatikiai Lietuvoje ketina ugdyti būsimus dvasininkus | KaunoDiena.lt

MASKVAI PAVALDŪS STAČIATIKIAI LIETUVOJE KETINA UGDYTI BŪSIMUS DVASININKUS

  • 9

Maskvai pavaldi Vilniaus ir Lietuvos stačiatikių arkivyskupija ketina ugdyti būsimus dvasininkus.

Tokį sprendimą dvasininkai priėmė vyskupijos tarybos posėdyje balandžio pabaigoje, rašoma ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Siekiant pradėti vykdyti kursus, Vilniaus ir Lietuvos metropolito Inokentijaus įsaku buvo sudaryta Studijų komisija, kuriai vadovauja Trakų vyskupas vikaras Ambrosijus.

„Kadrų parengimas – rimtas reikalas, iki šiol jį sprendėme bendradarbiaudami su mums prieinamomis dvasinėmis mokslo įstaigomis. Pavyzdžiui, mes vaisingai bendradarbiaujame su autokefalinės Lenkijos Stačiatikių Bažnyčios dvasinėmis mokyklomis. Tikiuosi, kad šis bendradarbiavimas tęsis ir organizavus ganytojų kursų darbą Vilniuje“, – pasakė metropolitas.

Pasak metropolito Inokentijaus, priimti sprendimą surengti ganytojų kursus paskatino didesnės bažnytinės nepriklausomybės siekis.

Anot Vilniaus ir Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos, svarstoma galimybė įkurti išsyk du kursų skyrius – ganytojų bei chorų vadovų ir katechizatorių, pastaruosiuose galėtų mokytis ir merginos. Mokymo programa ir reikalavimai stojantiems pradėti rengti, o apie pirmąjį oficialų priėmimą bus paskelbta šių metų vasaros pradžioje.

Lietuvoje šiuo metu stačiatikius oficialiai vienija viena religinė bendruomenė – Maskvos patriarchatui pavaldi Vilniaus ir Lietuvos arkivyskupija, tačiau paraleliai kuriama ir Konstantinopolio patriarchato struktūra.

Stačiatikiai Lietuvoje yra laikomi viena iš devynių tradicinių religinių bendruomenių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Pagaliau Lietuva turės savo seminariją, bus galima mokytis savo šalyje, o ne važiuoti į Lenkiją, Baltarusiją ar Rusiją. Šlovė Dievui!

bent

ugdys būsimus dvasininkus stačiatikiai .................. o Telšiuose kunigų seminarija seminaristų nesurenka

Na

Maskvos politika tai nacizmo, rusofašzmo propoganda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS