Mažeikių ligoninės vadovas įtariamas pasiskyręs priedus, fiktyviai darbinęs asmenis | KaunoDiena.lt

MAŽEIKIŲ LIGONINĖS VADOVAS ĮTARIAMAS PASISKYRĘS PRIEDUS, FIKTYVIAI DARBINĘS ASMENIS

  • 24

Mažeikių ligoninės vadovas Sigitas Kaktys įtariamas pats sau pasiskyręs priedus, vykdęs fiktyvų įdarbinimą ir kitus nusikaltimus, dėl jų savivaldybė kreipsis į teisėsaugą.

Kaip pranešė Mažeikių rajono savivaldybė, sprendimas kreiptis į Specialiųjų tyrimų bei Viešųjų pirkimų tarnybas, Valstybinę darbo inspekciją priimtas kartu su Sveikatos apsaugos ministerija.

Į teisėsaugą ir kitas tarnybas ketinama kreiptis dėl galimo fiktyvaus darbuotojų įdarbinimo, atlyginimų paskaičiavimo, priedų pasiskyrimo bei panaikinimo pagrįstumo, taip pat viešųjų pirkimų teisėtumo Mažeikių ligoninėje.

Toks sprendimas priimtas po savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos ligoninėje atliko tyrimo dėl galimų pažeidimų. Išvados buvo pateiktos dalininkams bei ligoninei.

Į teisėsaugą ir Viešųjų pirkimų tarnybą įgaliota kreiptis savivaldybės merė Rūta Matulaitienė.

Sveikatos apsaugos ministerija kreipsis į Valstybinę darbo inspekciją, kad būtų pateikti susipažinti bei įvertinti visi dokumentai dėl inspekcijos Regioninėje Mažeikių ligoninėje atlikto neplaninio patikrinimo.

Taip pat patvirtintas ligoninės veikloje nustatytų formalių trūkumų pašalinimo planas. Regioninė Mažeikių ligoninė iki balandžio pabaigos įpareigota pašalinti jos veikloje nustatytus formalius trūkumus pagal patvirtintą ligoninės veikloje nustatytų trūkumų pašalinimo planą.

Kaip skelbiama, savivaldybės mero potvarkiu taip pat bus sudaryta komisija, susidedanti iš mero ir sveikatos apsaugos ministro deleguotų atstovų, kuri tirs, ar Mažeikių ligoninės direktorius S. Kaktys nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatų. Jis priėmė sprendimus, kuriuose pats sau nurodė išmokėti lėšas už rezidentų praktinius mokymus, pasiskyrė vienkartines pinigines išmokas bei priemokas prie atlyginimo.

Komisija išvadas dalininkams turės pateikti per 30 dienų nuo komisijos sudarymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

iš vagių šaikos

Taigi čia konservata, tas kupriaus įrankis, kuris pardavė Mažeikius už litą

Senis

Šitas ubagas už 1 lt pardavė Mažeikių nafta ir užmušė aštuonmetį vaiką.

FY

konservatorius, nekaltas aplinka kalta...........................................
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS