Medikams dalinama apsauginė apranga: 24 tūkst. kaukių, beveik 138 tūkst. chalatų | KaunoDiena.lt

MEDIKAMS DALINAMA APSAUGINĖ APRANGA: 24 TŪKST. KAUKIŲ, BEVEIK 138 TŪKST. CHALATŲ

  • 3

Su koronavirusu kovojančioms penkioms pagrindinėms šalies ligoninėms ketvirtadienį dalinama iš Kinijos atskraidinta apranga, pranešė Sveikatos pasaugos ministerija (SAM).

Medikams nuvežta daugiau nei 1,1 mln. vnt. vienkartinių pirštinių, 24 tūkst. vienkartinių medicininių kaukių, beveik 138 tūkst. vienkartinių chalatų ir daugiau nei 7 tūkst. apsauginių kombinezonų.

Šios priemonės teko Santaros klinikoms, Kauno klinikinei ligoninei, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei.

Ketvirtadienį Lietuvą pasiekė dar viena siunta iš Kinijos, daugiau kaip 37 tonos apsaugos priemonių medikams: apsauginių akinių, vienkartinės medicininės aprangos, vienkartinių kepuraičių, batų apsaugų ir pirštinių.

Vyriausybė anksčiau yra skelbusi, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

as

o kiek gydytoju lietuvoj?lasa juroj parskraidino ir giriasi.vienas kombinezonas vienam iskvietimui greitosios pagalbos.kliedesius kabina ant ausu tautai...puse priemoniu nepateks pas gydytojus

opa

O kaip skamba-chalatu! O kaip lietuviskai?

#

Kas dalins liaudžiai vienkartines jau privalomas kaukes pagal skverną?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS