Migrantais piktinęsi vietiniai gyventojai šakes kovai išmainė į lauknešėlius? | KaunoDiena.lt

MIGRANTAIS PIKTINĘSI VIETINIAI GYVENTOJAI ŠAKES KOVAI IŠMAINĖ Į LAUKNEŠĖLIUS?

  • 8

Jau pusantro mėnesio Varėnos rajone, Vydenių kaimo mokykloje gyvena 143 nelegalūs migrantai. Atvykėliai sutikti išgąsčio kupinomis akimis, nepasitenkinimas neatslūgsta iki šiol. Vis dėlto kai kurie vietiniai pripažįsta pasikarščiavę dėl naujų kaimynų, praneša LNK.

 

 

Liepos 4 d. Vydenių mokykloje apgyvendinti 150 nelegalių migrantų sukėlė nemenką išgąstį vietiniams. Prieš pat mokyklą gyvenančios Janinos nuotaikos per šį laiką nė kiek nepagerėjo.

„Man yra labai sunku. Aš jaučiuosi grynai kaip karo miestely, už tai, kad ta policija, tos šviesos, tas triukšmas, nemiga naktim, už tai, kad būna ir riksmai. Visko būna“, – šnekėjo Janina.

Dabar daugiausia problemų kelia triukšmas ir mintis, kad nelegalai, iš kurių keturi jau paspruko, vėl pabėgs. Tą vietinė pripažino kalbinta ir prieš pusantro mėnesio, pabrėžusi, kad baisiausia dėl mažamečių: „Turiu devynerių metų mergaitę, tai reikia pasaugoti geriau, suvaržyti laisvę kažkiek. Ir pačiai ne taip drąsu“.

O dabar moteris sakė visiškai neišleidžianti vaikų iš akiračio: „Ir dukra su vaikais atvažiavus... Jeigu kur eini, tai kaip vištai su viščiukais reikia būti šalia, nes yra kažkoks pavojus“.

Nuomonės per šį laiką nepakeitė ir tame pačiame name gyvenanti Karolina. Liepą ji teigė: „Rėkėm čia visi... Iš tikrųjų, jeigu būtų pasirinkimas, mes jų tikrai čia nepriimtumėm“.

Jauna moteris dabar sakė, kad susitaikyti su padėtimi nepavyksta, nors ir pagyrų kaimynams negailėjo: „Nuo pradžių nei mums labai ten baisu buvo dėl savęs, buvo tik baisu dėl vaikų, nes vaikai laksto po kiemą. Bet šiaip, nelabai ten kas ir pasikeitė. Na taip, jie ramūs, palyginti su tais, kurie visokiuose kitokiuose kaimuose gyvena, mūsų dabartiniai kaimynai ramūs“.

Mes juodaodžių nesam matę. Jeigu aš dabar vakare eidama sutiksiu, aš nežinau, man stresas bus, ir ne tik man.

Viena iš aktyviausiai prieš migrantus pasisakiusių Vydenių kaimo gyventoja liepą piktinosi: „Mes juodaodžių nesam matę. Jeigu aš dabar vakare eidama sutiksiu, aš nežinau, man stresas bus, ir ne tik man“.

Dabar ji filmuotis jau nebenorėjo ir kalbėjo visiškai kitaip: „Tikrai jie gyventojams netrukdo“.

Moteris teigė net pagalbos ranką tiesusi: „O kaip nepadėsi? Ir aš pati sudėjau, ką turėjau, bendruomenė nuvežė. Jie ateina su trumpikėm, jiems reikia, jiems šalta. Vakar nė vieno nebuvo lauke, tik viduj. Šalta, lyja, jie ir sėdi ten“.

Anot Vydenių kaimo seniūnės, tikrai nemaža dalis besipiktinusių šakes kovai išmainė į lauknešėlius migrantams.

„Dabar tikrai negirdim jokių priekaištų, galbūt ta maža grupelė žmonių, kurie nuo pat pradžių reiškėsi, kad jie bijo, aprimę“, – komentavo Vydenių seniūnė Genė Ramaškienė.

O ir su nelegaliais migrantais per šį laiką susikalbėti pavyksta vis geriau – jie tvarkosi dažniau, o ir konfliktų fiksuojama itin retai.

„Gyvenimo sąlygos minimaliai tokios pačios nuo pat pradžių. Galbūt jie patys įsigyveno ir elgiasi daug draugiškiau, patys tvarkosi, supranta, kad turi laikytis tvarkos, taisyklių“, – teigė seniūnė.

Ir nors migrantai gyvena švariau, vietiniai tuo pasidžiaugti negali – vandens kaime dabar trūksta dar stipriau.

„Vandens nebeturime, galima sakyti. Dienos metu būna, ryte būna ir iki 16 val. O paskui viskas – vandens neturim“, – piktinosi vietinė.

Vietiniai tikėjosi, kad migrantai bus iškelti jau praėjusią savaitę, tačiau kada tai įvyks, niekas nežino.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Andrius

Smegenų plovimas veikia. Tie veikėjai kaip „Janina“ yra išgalvoti, aprašyti jų debiliški veiksmai ir mintys tėra instrukcijos, kaip Lietuviams elgtis. Pasilenk, nusimauk kenes, pasiduok be kovos, tiesiog dalinkis viskuo ir pamažu išnyk, palik savo žemę nig*riams. Štai „Janina“ taip jua daro, it nuo baimės ji persikreipia link patogumo. Kuo toliau, tuo geriau su tais nig*riais. Kol jie daugmaž draugiški- kame bėda, ar ne? Išgamynas.

Morgana

Kada deportuosit? Kai kurį papjaus , lauknešėliai baigsis. Geriau oadėkit saviems , pažeidžiamiems

nu

nejuokinkit !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS