Minint prekybos žmonėmis dieną bus apžvelgiamas šių nusikaltimų mastas, prevencija | KaunoDiena.lt

MININT PREKYBOS ŽMONĖMIS DIENĄ BUS APŽVELGIAMAS ŠIŲ NUSIKALTIMŲ MASTAS, PREVENCIJA

  • 3

Ketvirtadienį pasaulyje devintą kartą minint Maldos ir apmąstymo apie prekybą žmonėmis dieną, organizacija „Caritas“ apžvelgs šių nusikaltimų mastą, aptars prevencijos būdus.

„Mažinti nukentėjusiųjų stigmatizavimą ir apsaugoti pažeidžiamus asmenis nuo galimo išnaudojimo – bendras Bažnyčios, valstybės ir nevyriausybinių organizacijų tikslas. Apžvelgę realią situaciją šalyje ir naujus iššūkius, aptarsime, ar pakanka veikimo išvien, kad prekiautojams žmonėmis būtų užkirsti keliai naudotis nežinojimu, patiklumu, sudėtinga materialine situacija ar kitokiu pažeidžiamumu“, – sakė „Lietuvos Carito“ atstovė Vaida Matusevičiūtė.

Nuotoliniame renginyje „(ne)Matau, (ne)Girdžiu, (ne)Rūpi“, kurį bus galima tiesiogiai stebėti „Lietuvos Carito“ feisbuke, kalbės Lietuvos vyskupų konferencijos Socialinių reikalų tarybos bei Švietimo komisijos pirmininkas arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, kitų valstybės institucijų bei nevyriausybinių organizacijų, bendruomenių atstovai, besidarbuojantys prekybos žmonėmis prevencijos srityje.

Renginio organizatoriai pabrėžia, kad prekyba žmonėmis seniai vykdoma tarptautiniu mastu, tad kova su ja – ne vien policijos, nevyriausybinių organizacijų ar valstybės, o visos žmonijos rūpestis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

cha....juokas ima ,,kovojama tarptautiniu mastu,,,

tai ypac matosi lietuvoje , kur teismai, gen prokuratura, advokatura ir teisingumo ministerija uzsiemus siuo klausimu --narkomanai,zagintojai ,banditai, vaikiagrobiai, pedofilai ir kitu rusiu iskrypeliai -be antkoju ir su jais laisvai vaiksto laisveje isleisti is kalejimu ,jiems steigiami ,, Pakeles -pakrumes ,,,namai viesbuciai...kad kaip sakoma butu arciau vaikuciu ,mokyklu -,kuriuos mokys [ ir aprupins] narkotikai ir kaip su jais elgtis , Pedofilai sulinde y ,,Globos namus,,, aukleja vaikucius seksualinio meno nuo darzelinuku pampersinio lygio .. vaikai grobiami , pedofilu zaginami , merginos y prostitucija ytraukiamos grudami vaikai y narkomanijos liuna --o teismai su policija ,seimu ir vyriausybe ..vis kovoja, kovoja ir kovoje [matomai kaip dar didesny bordely padaryt ietuvoj]

Tautos balsas

Tai kaip vyksta maniako-iškrypėlio, pagrobusio ir galimai kankinusio mergaitę tyrimas? Kodėl visi užtilo, kas čia per iškrypėlių slėpimas???

As

lendzbirgys pardave 1 mln darbingu issilavinusiu , dirbanciu uzsienyje lietuviu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS