Minint Tolerancijos dieną prezidentas džiaugiasi besikeičiančiu požiūriu į neįgaliuosius | KaunoDiena.lt

MININT TOLERANCIJOS DIENĄ PREZIDENTAS DŽIAUGIASI BESIKEIČIANČIU POŽIŪRIU Į NEĮGALIUOSIUS

  • 4

Minint Tarptautinę tolerancijos dieną, prezidentas Gitanas Nausėda sako besidžiaugiantis, jog požiūris į neįgaliuosius keičiasi.

„Tolerancija – tai pagarba kiekvieno žmogaus teisei į kitą nuomonę arba tapatybę kasdien ir visur.  Man tai yra veiksmažodis, veikla siekiant užtikrinti visiems lygias teises. Džiaugiuosi kintančio požiūrio į žmones su negalia ženklais“, – ketvirtadienį Prezidentūroje vykusiame renginyje kalbėjo G. Nausėda.

Šalies vadovas teigia, kad pastaraisiais metais dėl tolerancijos negalią turintiems žmonėms ir jų priėmimo visuomenės sąmonėje vyksta tektoniniai lūžiai ir tai lėmė ilgas darbas.

Pasak pranešimo, prezidentas taip pat išreiškė viltį, kad „pokyčių rezultato, kai mes visi ne kalbėsime, o gyvensime tolerancija, ilgai laukti nereikės“.

Džiaugiuosi kintančio požiūrio į žmones su negalia ženklais.

Renginyje vyko diskusija apie toleranciją bei dokumentinio filmo „Aš esu“ peržiūra.

Kaip nurodoma pranešime, diskusijoje dalyvavusi pirmoji šalies pora Diana Nausėdienė pabrėžė, kad svarbu kalbėtis apie toleranciją, svarstė, kiek toleranciją individualiems poreikiams ir psichosocialinę negalią turintiems asmenims lemia ugdymas mokykloje.

Renginyje dalyvavo švietimo, mokyklų tėvų bendruomenių atstovai, regioninės žiniasklaidos žurnalistai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, žmonių su negalia teisių gynėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jo jo

aš irgi pakeičiau požiūrį į neįgaliuosius.Tiesa ne įvisus o tik į toki Džiugeli. Katras atriedėjes per vieną partiją į seimą ir pabėges į kita, dabar iš peties ne tik balsuoja už antisocialinius įstatymų projektus bet išmoko ir patyčias į varguolius mėtyt

kauniete

Pilietybiu atiminėtojas piksta ant tu kas rusu komunistus palaiko o ne lietuvos komuniagas tokius kaip Jis Grybė Landzbergas

Neigalieji

tai nieko nejunta jokiu pokyciu! Gereja tik vagims ir mazumoms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS