Minint Vasario 16-ąją Lietuvos vadovai linki vienybės, reiškia palaikymą Ukrainai | KaunoDiena.lt

MININT VASARIO 16-ĄJĄ LIETUVOS VADOVAI LINKI VIENYBĖS, REIŠKIA PALAIKYMĄ UKRAINAI

  • 54

Minint Vasario 16-ąją, Lietuvos vadovai linki vienybės bei reiškia palaikymą Ukrainai, prie kurios sienų Rusija yra sutelkusi daugiau nei 100 tūkst. karių.

„Minime modernios Lietuvos valstybės gimtadienį – Vasario 16-ąją. Dieną, kuri žymi bendrų mūsų tautos namų statybos pradžią, nepriklausomos valstybės atgimimą, laisvės dvasios pabudimą ir visuomenės susitelkimą vardan svarbiausio tikslo“, – įraše feisbuke teigė prezidentas Gitanas Nausėda.

Pasak jo, prieš 104 metus priimtas Lietuvos Tarybos sprendimas atkurti Lietuvos valstybę „buvo tai, ko žmonės ilgai laukė ir apie ką svajojo“.

Mes branginame ir švenčiame atkurtą bei apgintą Lietuvos valstybingumą.

„Mes branginame ir švenčiame atkurtą bei apgintą Lietuvos valstybingumą. Nuoširdžiai sveikinu su Lietuvos valstybės atkūrimo diena, kurią kviečiu paminėti oriai ir džiaugsmingai. Visi kartu kelkime vėliavas prie Prezidentūros, prie Signatarų namų, prie laužų Gedimino prospekte – ir kitur Lietuvoje bei užsienyje“, – sakė šalies vadovas.

Premjerė Ingrida Šimonytė savo sveikinime akcentavo Lietuvos palaikymą Ukrainai.

„Šiandien švęsdami savo laisvę, esame kartu su Ukraina ir jos žmonėmis, siekiančiais išsaugoti savo tėvynės ir valstybės suverenitetą bei teritorinį vientisumą. Visada juos palaikėme ir palaikysime“, – sakė ji.

Pasak ministrės pirmininkės, Nepriklausomybės Aktas buvo paskelbtas sudėtingu metu, kai „atrodė ne tik naivu, bet ir įžūlu kalbėti apie laisvą Lietuvą“.

„Sunku buvo patikėti, kad galingos kaimynės susitaikys su mažos tautos valia turėti savo valstybę. Paskelbtas žodis dar turėjo tapti kūnu, laukė sunkus valstybės kūrimo darbas“, – teigė I. Šimonytė.

„Signatarų drąsa ir aiškus politinės valios išsakymas yra stipri pamoka ir šiandienos pasauliui. Pamoka, kad turime likti laisvės pusėje ir visada ginti tai, kuo tikime. Net jei kam nors tai nepatinka ar kelia pyktį“, – pridūrė ji.

Tuo metu Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savajame sveikinime sakė, kad, norėdama išlikti, Lietuva privalo turėti patikimų draugų, kurie paremtų „ir geru žodžiu, ir tvirtu veiksmu“.

Signatarų drąsa ir aiškus politinės valios išsakymas yra stipri pamoka ir šiandienos pasauliui.

„Tačiau tai nepadės, jei susipriešinsime viduje, pakliūsime priklausomybėn piktų, ardančių, niekinančių žodžių, tolinančių mus nuo Nepriklausomybės impulso, einančio per laikus ir kartas“, – teigė parlamento vadovė.

„Vasario 16-oji įsakmiai primena, kad nepaisant tuometėje Lietuvos Taryboje išsiskyrusių nuomonių, nesutarimų ir net ultimatumų, buvo įmanoma kilstelėti žvilgsnį ir įžvelgti idėją, kuri daugiau kaip šimtmečiui įkvėps tūkstančių tūkstančius kurti ir ginti Lietuvos valstybingumą“, – pridūrė ji.

Trečiadienį Lietuvoje minimos 104-osios valstybės atkūrimo metinės. 1918 metų vasario 16 dieną Vilniuje Lietuvos Taryba paskelbė atkurianti nepriklausomą Lietuvos valstybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

STOP KARO PROPOGANDAI

Stop karo propogandai!!! Stop Amerikos nuzmogejimo , demoralizavimo, lgbt ideologijos invazijai!!!!Stop seimos instituto, Lietuvos konstitucijos, Baznycios naikinimui. Stop Karui, Stop karui, Stop karui!!!!

Vida

Lenda į kitas šalis, o patys nesutaria

Taijau

Patys nesutaria o mums linki
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS