Ministerija atsakė, kodėl vėluoja kovos mašinų „Vilkas“ pristatymas kariuomenei | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA ATSAKĖ, KODĖL VĖLUOJA KOVOS MAŠINŲ „VILKAS“ PRISTATYMAS KARIUOMENEI

Krašto apsaugos ministerija (KAM) teigia, kad Lietuvai įsigyjant vokiškas pėstininkų kovos mašinas „Vilkas“ pastebėta trūkumų, o juos šalinant bei dėl COVID-19 pandemijos dalies technikos pristatymas vėluos bent metus.

Kaip ketvirtadienį informavo KAM, ministerija aptarė projekto eigą su pėstininkų kovos mašinų „Vilkas“ projekto įsigijimą vykdančios tarptautinės organizacijos OCCAR ir mašinas gaminančio konsorciumo ARTEC  atstovais.

Susitikime Krašto apsaugos ministerijoje pasirašytas OCCAR ir ARTEC dokumentas – sprendimų planas, kuriame numatomas pristatytų kovos mašinų garantijų pratęsimas, priėmimo procedūrų pakeitimas ir kt.

Ministerija pripažįsta, kad įsigyjant naują kovos mašinų sistemą, gamybos procesu metu, derinant skirtingas sistemas, teko susidurti su iššūkiais.

„Pasak Krašto apsaugos viceministro Viliaus Semeškos, pėstininkų kovos mašinų gamybos procesas vyksta toliau, tačiau naujai pagamintų mašinų pristatymas vėluoja dėl pastebėtų trūkumų, kurių pašalinimui reikia daugiau laiko, įtakos procesui turi ir pasaulinė pandemija bei dėl to trūkinėjančios tiekimo grandinės“, – teigiama ministerijos pranešime spaudai.

Ministerija BNS informavo, kad kovos mašinos pagal sutartį turėjo būti pristatytos 2021-ųjų pabaigoje, šiuo metu terminas nukeltas metams – projektą tikimasi užbaigti iki 2022-ųjų pabaigos. Ministerija neįvardija įsigyjamų kovos mašinų skaičiaus motyvuodama saugumo reikalavimais.

KAM taip pat patikino, kad dalis kovos mašinų Lietuvai jau yra pristatytos.

Pasak ministerijos, gamintojai stengiasi, kad projekto įgyvendinamas vyktų kuo sklandžiau ir kad į Lietuvą būtų pristatyta „aukščiausius kokybės standartus atitinkanti kovinė technika“.

Pėstininkų kovos mašinas „Vilkas“ pagal Lietuvos kariuomenės reikalavimus gamina Vokietijos konsorciumas ARTEC. Mašinose sumontuoti Izraelio gamybos ginkluotės bokšteliai, jos apginkluotos JAV gamintojo 30 mm patrankomis MK-44S ir Izraelio prieštankinėmis raketomis „Spike LR“, jose taip pat integruota kita specializuota įranga, elektroninės sistemos. Sutarties įgyvendinimą vykdo ir prižiūri tarptautinė ginkluotės įsigijimo agentūra OCCAR.

„Vilkais“ bus aprūpinti du  Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vienetai – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis ir Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionai.

GALERIJA

  • Ministerija atsakė, kodėl vėluoja kovos mašinų „Vilkas“ pristatymas kariuomenei
A. Pliadžio / KAM, Algirdo bataliono nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Puiku

Kremlinės žiurkės rašinėja komentarus, nes žino, kad vos įkiš savo koloradinę nosį, daugelis čia ir paliks amžiams. Izraelio raketos iš jų griūvančių armatų paliks mėšlo krūvas.

Anonimas

Kodėl tai manęs nė trupučio nestebina!? Beje, ar žinot, kad net iš lengvojo tanko taiklus šūvis ir iš to "Vilko" liks tik skutai!?

...

cia jusu oresnes "pensijos"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS