Ministerija gaivina diskusijas dėl nemokamo pradinukų maitinimo | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA GAIVINA DISKUSIJAS DĖL NEMOKAMO PRADINUKŲ MAITINIMO

  • 1

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) gaivina diskusijas dėl nemokamo priešmokyklinukų ir pradinukų maitinimo ugdymo įstaigose, trečiadienį rašto dienraštis „Lietuvos žinios“.

Šalies savivaldybėms bei kai kurioms nevyriausybinėms organizacijoms SADM išsiuntinėjo prašymus iki vasario 28 dienos pateikti nuomonę, ar tikslinga įgyvendinti visuotinio priešmokyklinukų ir pradinukų nemokamo maitinimo idėją.

Šiuo metu nemokamai maitinama apie 42 proc. visų šalies priešmokyklinukų ir pradinukų, t. y. apie 20 tūkst. mokinių.

Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo direktorė Aistė Adomavičienė sako, kad prieš pereinant prie nemokamo  maitinimo galbūt reikėtų pagalvoti apie kitą problemą – spręsti, kaip sumažinti socialinę atskirtį tarp vaikų, kad jos nejaustų nemokamą maitinimą gaunantys vaikai iš socialiai remtinų šeimų.

„Dabartinė nemokamo maitinimo tvarka vaikus tiesiog žemina – daugelyje valgyklų maisto jie laukia rikiuodamiesi į atskiras nuo pietus už savo pinigus perkančiuosius eiles. Galbūt reikėtų įvesti kortelių sistemą – vaikai mokyklų valgyklose galėtų atsiskaityti jomis, ir niekas nesuktų galvos, kad vienos kortelės būtų pildomos iš tėvų sąskaitos, o kitos – iš savivaldybės“, – „Lietuvos žinioms“ sakė A. Adomavičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

per daug pinigų turi

valstybės skola didžiulė, o čia švaistosi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS