Ministerija imasi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadovo paieškų | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA IMASI NACIONALINIO VISUOMENĖS SVEIKATOS CENTRO VADOVO PAIEŠKŲ

Sveikatos apsaugos ministerija imasi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadovo (NVSC) paieškų – penktadienį Valstybės tarnybos portale paskelbtas konkursas šioms pareigoms užimti.

Kaip nurodoma konkurso sąlygose, NVSC vadovo pareigas norintis eiti žmogus privalo turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, mažiausiai trejų metų vadovaujamo darbo patirties, mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą.

Be kita ko, šių pareigų siekiantis žmogus turi atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Skelbime teigiama, kad NVSC vadovo pareiginės algos koeficientas – 20, tai reiškia, kad prieš mokesčius jo atlyginimas siektų 3,5 tūkst. eurų.

Nuolatinio vadovo NVSC neturi nuo kovo vidurio, kai sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tuometį įstaigos direktorių Robertą Petraitį atleido iš pareigų.

A. Dulkys tokį sprendimą priėmė po buvusiam vadovui nepalankaus metinio įvertinimo vasario viduryje, tačiau R. Petraitis su vertinimo išvadomis nesutiko ir paprašė ministerijos, kad jo veiklą įvertintų speciali komisija.

Kaip kovo pradžioje sveikatos apsaugos ministras informavo, komisijos išvados patvirtino jo „matymą ir vertinimą“.

Kovo 10-oji buvo paskutinė R. Petraičio darbo diena. Jo pareigas laikinai eina įstaigos Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

Tuometis NVSC vadovas BNS teigė su atleidimu nesutinkantis ir žadėjo jį skųsti teismuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS