Pedagogai grasina nepasirašyti sutarties, jei nebus keliami atlyginimai dėstytojams | KaunoDiena.lt

PEDAGOGAI GRASINA NEPASIRAŠYTI SUTARTIES, JEI NEBUS KELIAMI ATLYGINIMAI DĖSTYTOJAMS

Kolektyvinę sutartį su Švietimo ministerija ketinama pasirašyti per dvi savaites, teigia Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos vadovas Egidijus Milešinas.

„Kitą savaitę išsiunčiame į Vyriausybę ir po to per savaitę ketinam pasirašyt“, – žurnalistams po susitikimo su ministerijos vadovybe sakė profsąjungos vadovas.

Pasak E. Milešino, su ministerija sutarta nuo sausio pirmos dienos didinti švietimo darbuotojų bazinį mėnesinį atlyginimą iki 176 eurų, visiems pedagoginiams darbuotojams naikinti vadinamąsias koeficientų „žirkles“, taip pat nuo kitų metų atkurti mokytojų išeitinių išmokų fondą.

„Visus Finansų ministerijos pakeitimus atmesti ir papildomai įtraukti nuostatą, kad visiems švietimo darbuotojams naikinti koeficientų „žirkles“ nuo sausio pirmos dienos“, – teigė E. Milešinas.

Jis teigia, kad nepasirašyti kolektyvinės sutarties su ministerija galėtų tik vieninteliu atveju, jeigu nuo kitų metų nekils 10 proc. aukštųjų mokyklų dėstytojų algos.

Švietimo ministras: patys svarbiausi dalykai yra suderinti

Švietimo ministras Algirdas Monkevičius dar susitikimo metu žurnalistams teigė, kad patys svarbiausi dalykai su šia profesine sąjunga yra suderinti.

„Manau, kad pasiekėme tam tikrą susitarimą (...) Jau ir šiandien galėtume pasirašyti sutartį, jeigu teisinės nuostatos būtų suformuluotos“, – sakė A. Monkevičius.

Jis teigia pokyčiais siekiantis, kad bendrojo ugdymo pedagogų alga kitąmet būtų 30 proc. didesnė vidutinio darbo užmokesčio (VDU), kuris šiuo metu yra apie 1,3 tūkst. eurų „ant popieriaus“,  o aukštųjų mokyklų dėstytojų – 50 proc. didesnė VDU.

Švietimo ministerijos vadovybė taip pat derasi ir su kitu mokytojų susivienijimu – pernai streikavusia Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesine sąjunga.

A. Monkevičius teigė manantis, kad geriausia būtų, jog profsąjungos sudarytų bendrą kolektyvinę sutartį, tačiau E. Milešinas teigė, kad tai neįmanoma dėl teisinių kliūčių, nes su jo vadovaujama profsąjunga sutartis atnaujinama, o ne sudaroma nauja.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Algy

tokiems asilams jokie "kopetitoriai" nepadės.

Algys

Neduot nei cento tinginiams mokytojams-kada moksleiviams nebereikes kopetitoriu,(ar kaip jie ten vadinasi)kad paruostu egzaminams,tada jau gales prasyti pakelti alga! Turi mokytojas mokykloje ismokinti taip,kad nereiketu specialiai egzaminams ruostis,bet to nera,ir mokinys moka papildomus pinigus naminiam mokytojui!

Anonimui Pidarui

Statistika rodo, kad papų graibymas sumažina stresą iki 70 procentų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS