Ministrai ir merai aptars nuotolinį mokymą, viešosios tvarkos užtikrinimą | KaunoDiena.lt

MINISTRAI IR MERAI APTARS NUOTOLINĮ MOKYMĄ, VIEŠOSIOS TVARKOS UŽTIKRINIMĄ

Keturi ministrai ir šalies merai pirmadienį popiet aptars nuotolinį mokymą, viešosios tvarkos užtikrinimą per karantiną.

Vidaus reikalų ministerijoje organizuojamame nuotoliniame pasitarime su merais dalyvaus vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius, žemės ūkio ministras Andrius Palionis.  

Kaip BNS informavo vidaus reikalų ministrės atstovė spaudai Božena Zaborovska–Zdanovič, bus aptarti aktualiausi merams kylantys klausimai.

„Be abejo, šiandien aktualiausias bus nuotolinis mokymas, bet taip pat iškyla ir žemės ūkio, sveikatos apsaugos, vidaus reikalų klausimai, ypač dalykai, susiję su viešosios tvarkos užtikrinimu“, – sakė ministrės patarėja.

Mokyklos pirmadienį pradeda mokymą nuotoliniu būdu, šalyje dėl koronaviruso epidemijos trečią savaitę tęsiantis karantinui. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija tikisi, jog baigiamųjų egzaminų sesija galėtų vykti dar šiemet, jei karantinas baigtųsi vėliausiai birželio vidury.

Policija ir kitos tarnybos skelbia sustiprinusios budėjimą viešosiose erdvėse, daugiau dėmesio pareigūnai skiria tikrinimams, kaip iš užsienio grįžę ar kontaktų su sergančiaisiais koronaviruso infekcija turėję gyventojai laikosi privalomo dviejų savaičių karantino.

Taip pat stebima, kaip gyventojai laikosi kitų karantino taisyklių, draudžiančių būriuotis didesnėmis grupėmis, nei po du, išskyrus šeimas, privaloma laikytis saugaus atstumo, vengti fizinio kontakto.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kas

is tu kalbu kad stringa internetas tai ko gero virusas bet jau is kitos parapijos VSD egul nustato ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS