Ministras: butai vokiečių karių šeimoms bus nuomojami, tai kainuos pigiau nei pirkti | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: BUTAI VOKIEČIŲ KARIŲ ŠEIMOMS BUS NUOMOJAMI, TAI KAINUOS PIGIAU NEI PIRKTI

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad valstybė planuoja į Lietuvą atvyksiantiems Vokietijos kariams ir jų šeimoms nuomoti būstus, o ne juos pirkti.

„Bus didžiulis poreikis tos infrastruktūros. Nesakau, kad įsigijimui, nes geriausias modelis bus ilgalaikė nuoma, visų kvartalų nuoma ir aptarnavimo paslaugų teikimas tame kvartale“, – ketvirtadienį Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) organizuojamoje konferencijoje „Core“ sakė A. Anušauskas.

Pasak ministro, gyvenamoji infrastruktūra ją perkant valstybei kainuotų apie trečdalį milijardo eurų, o nuomojantis sąnaudos būtų daug mažesnės.

Infrastruktūros tūkstančiams vokiečių Lietuvoje ieškoma rengiantis šalyje priimti Vokietijos brigadą, jos kariai dėl ilgo rotacijos laikotarpio į Lietuvą turėtų vykti su šeimomis.

A. Anušausko teigimu, valstybė norėtų nuomotis infrastruktūrą jau vystomuose nekilnojamojo turto (NT) projektuose, o ne laukti naujų.

„Norėtume tiesiogiai kontaktuoti su projektų vystytojais, turinčiais jau vystomus projektus, kad būtų galima juos galbūt šiek tiek pritaikyti“, – kalbėjo krašto apsaugos ministras.

Anot jo, iš pradžių Vokietijos poreikiai dėl civilinės infrastruktūros buvo itin dideli, bet derybose juos pavyko šiek tiek sumažinti.

Be to, į Lietuvą turėtų atvykti mažiau karių šeimų, nei iš pradžių galvota.

„Bet vis tiek tai yra tūkstančiai civilių“, – sakė A. Anušauskas.

Vokietija žada savo brigadą Lietuvoje dislokuoti iki 2027 metų ir tai daro reaguodama į Rusijos invaziją Ukrainoje. Šiemet rugpjūtį Lietuva ir Vokietija dėl brigados dislokavimo žada pasirašyti tarpvalstybinę sutartį.

Anksčiau skelbta, kad Vokietijos karių šeimos turėtų gyventi Vilniuje ir Kaune.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

o kaip

su ginklais,juos dusmamai atimti isigudrint gali ,koks karys be ginklo ?

Vienas toks klausimėlis ministeri… 5000 Vokietijos kariu su šeimomis,iš kur jus tiek butų jiems išnuomoti rasite ką? Ar vėl koks jūsų rato milijonierius juos pastatys ir jus poto iš jo nuomosite? Ką?

Žinom žinom

visada nuomotis yra pigiau :) aš po dujų laivo nuomos irgi viską tik nuomojuosiu :) Dar vienas " aštraus proto buhalteris " ministras iš konservatorės premjerės - buhalterės ministerijos :) Greičiau rinkimai ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS