Ministras: daugiau JAV karių dislokavus Lenkijoje, daugiau jų atvyks ir į Lietuvą | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: DAUGIAU JAV KARIŲ DISLOKAVUS LENKIJOJE, DAUGIAU JŲ ATVYKS IR Į LIETUVĄ

  • 6

JAV sprendimas dislokuoti daugiau karių Lenkijoje, reiškia, kad jų daugiau atvyks ir į pratybas Lietuvoje, sako Lietuvos krašto apsaugos ministras.

„Mes manome, kad karių skaičius pratybose Lietuvoje tiktai didės, manome, kad jų daugės, ir tai yra indėlis į mūsų saugumą tiesiogiai“, – trečiadienį BNS sakė Raimundas Karoblis.

Ministras teigė ketinimą siųsti JAV karius į Lenkiją vertinantis kaip sprendimą didinti viso regiono saugumą.

„Saugumo prasme, gynybos prasme tiek NATO, tiek amerikiečių Baltijos šalys ir Lenkija yra traktuojamos kaip vientisas regionas“, – teigė R. Karoblis.

„Dislokavimas Lenkijoje yra nauda tiek Lenkijai, tiek visoms Baltijos šalims, bet žiūrint pagal atstumą, tai kariai Lenkijoje yra naudingiausi mums“, – pridūrė jis.

JAV kariai dažnai atvyksta į pratybas Lietuvoje. Šiuo metu jie dalyvauja tarptautinėse pratybose „Geležinis Vilkas“.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį per susitikimą Baltuosiuose rūmuose su Lenkijos vadovu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) pranešė, kad Jungtinės Valstijos ketina pasiųsti į Lenkiją dar 2000 amerikiečių karių.

Pasak jo, papildomos JAV pajėgos bus perkeltos į Lenkiją iš Vokietijos. Vis dėlto D. Trumpas perspėjo, kad diskusijos šiuo klausimu dar nebaigtos.

Šiuo metu Lenkijoje yra 4,5 tūkst. amerikiečių karių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jonas

Lietuva jau tapo NATO kovos placdarmu.Kaip ir1940-41 m.buvo tapusi Rusijos placdarmu.

Anonimas

O kam ju cia.Ir nuo ko.Neturit kur pinigu det.Durniu salis.Prasosi amerikonu.Po to varto medzius su savo sarvuociais gadina asfalta.

Kaunietis

Mums ju cia nereikia!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS