Ministras: galimos papildomos lėšos būtų skirtos ginkluotei, amunicijai, sandėliams | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: GALIMOS PAPILDOMOS LĖŠOS BŪTŲ SKIRTOS GINKLUOTEI, AMUNICIJAI, SANDĖLIAMS

Kitų metų biudžete numatant galimybę gynybai skirti iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad šios lėšos būtų skiriamos ginkluotės, amunicijos įsigijimams.

„Manau, (būtų nukreiptos – BNS) į mūsų didžiuosius ginkluotės ir amunicijos įsigijimus. Žinote, visos šalys stovi eilėje, mes norime kai kuriuos pirkimus didinti, ypatingai amunicijos“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė A. Aušauskas.

Jis nurodė, kad dalis pinigų būtų numatyta sandėlių statyboms, įskaitant ir reikalingus priimant Vokietijos brigadą.

Vyriausybė šią savaitė patikslino biudžetą ir jame numatė galimybę krašto apsaugos finansavimui skirti iki 3 proc. BVP tam leidžiant skolintis, jei bendras biudžeto deficitas per metus neviršys 4,9 proc. BVP.

Iki šiol krašto apsaugai numatyta skirti 2,52 proc. BVP – pagal dabartinę BVP prognozę skirtumas tarp 2,52 ir 3 proc. siekia 337,3 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

yra besmeenių

pirsnojančių kad SSSR sugriovė lanzbezda. Protingesni tvirtina kad Taikos Nobelį už SSSR išardymą gavo Gorbačiovas. Ir niekas neprisimena Reigano ir jo sukurtos žvaigždžių karų aferos. Tam kad neatsilikt nuo jankų, komunistai metė gynybai pusę tikro biudžeto, ne kažkokio BVP. Kas prisimena 1983 ir toliau tai buvo SSSR pabaigos pradžia. Triusikai su talonais, kojinės su talonais. Mėsos jei atvežė tai eilė koks šimtas metrų. Mažesni miesteliai iš viso ant bado dietos.

ALGIRDAS.

Iki šiol gavo virš 1 mlrd.ir nieko neturi , dabar gaus 2,108mlrd., į domu kokie atkatai .

...

prileido rusų dabar ruošiasi gintis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS