Ministras: kariuomenės investicijos į dronus bus pristatytos gegužės pabaigoje | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: KARIUOMENĖS INVESTICIJOS Į DRONUS BUS PRISTATYTOS GEGUŽĖS PABAIGOJE

  • 1

Lietuvos kariuomenės investicijos į dronus bus pristatytos gegužės pabaigoje, sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

„Gegužės 20-ąją pristatysime naują projektą „3D – daugiau dronų dabar“. Pristatysime kariuomenės investicijas į dronų ir antidronų pasaulį“, – penktadienį publikuotame interviu portalui „lrytas.lt“ sakė ministras.

„Bet to pristatymo ašis iš esmės bus penkios priemonės, kurias pasiūlysiu ne tik kaip planą, bet įvardinsiu konkrečias sumas, kai kalbėsime apie nacionalinę dronų programą, kai kalbėsime apie mokymų centro visuomenėje įkūrimą – vadinamąją dronų „Regitrą“ ir kitus dalykus“, – pridūrė jis.

Pristatysime kariuomenės investicijas į dronų ir antidronų pasaulį.

Praėjusią savaitę L. Kasčiūnas pasiūlė sparčiau stiprinti oro gynybą įsigyjant naujas vidutinio ir trumpojo nuotolio sistemas – tai reikštų, jog divizijai reikiamo kiekio tankų įsigijimas vyktų etapais, o ne iš karto.

Ministras taip pat pranešė laukiantis karinio patarimo dėl idėjos koreguoti antrąjį pėstininkų kovos mašinų įsigijimo etapą ir pirkti ne dabar turimus ratinius „Boxer“, bet vikšrinius šarvuočius.

Įsigijimai persvarstomi politikams sprendžiant, kaip padidinti gynybos finansavimą iki maždaug 3 proc. bendrojo vidaus produkto.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Gavo durnelis posta...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS