Ministras nemato kliūčių V. Kaubrę paskirti urėdijų vadovu | KaunoDiena.lt

MINISTRAS NEMATO KLIŪČIŲ V. KAUBRĘ PASKIRTI URĖDIJŲ VADOVU

Valstybinių miškų urėdijos (VMU) vadovo konkursą laimėjęs laikinasis jos vadovas, buvęs Panevėžio urėdas Valdas Kaubrė pareigas turėtų pradėti eiti ketvirtadienį, sako aplinkos ministras.

Kęstutis Mažeika sako jau priėmęs sprendimą skirti V. Kaubrę urėdijos generaliniu direktoriumi, o įsakymas bus pasirašytas netrukus. 

„Tikrai neturiu pagrindo jo neskirti: tiek oficialūs, tiek neoficialūs anoniminiai skundai buvo išnagrinėti. Todėl galbūt ir užtruko tiek laiko. Įvertinus tiek komisijos (atrankos – BNS) darbą, tiek Bendrųjų kompetencijos centro išvadas, nebuvo jokių argumentų atšaukti jo iš pareigų“, – žurnalistams Seime antradienį teigė K. Mažeika.

Tikrai neturiu pagrindo jo neskirti: tiek oficialūs, tiek neoficialūs anoniminiai skundai buvo išnagrinėti. Todėl galbūt ir užtruko tiek laiko.

„Sprendimas jau yra priimtas, vyksta procedūros. Greičiausiai (bus paskirtas – BNS) poryt“, – pridūrė jis.

Ministras atmetė konservatorių kritiką, kad jo sprendimą lėmė bendros medžioklės su V. Kaubre. Anot ministro, kartu jie medžiojo vienintelį kartą – pernai gruodžio 1-ąją, medžioklėje dalyvavo ir konservatorių atstovai, kiti politikai.

„Buvau vienoje medžioklėje, kurioje jis buvo pakviestas kartu, buvo ir kiti Seimo nariai, taip pat ir kolegos konservatoriai. Tai, galima sakyti, jis visų mūsų bendras partneris“, – teigė K. Mažeika.

V. Kaubrė VMU vadovo konkursą laimėjo spalio pradžioje.

2018 metų gegužę V. Kaubrė pradėjo dirbti VMU direktoriaus pavaduotoju medienos ruošai ir prekybai, jis yra dirbęs Panevėžio miškų urėdu, privačiose tarptautinėse miškotvarkos organizacijose „Stora Enso Miškas“ ir „Domše Miškas“. V. Kaubrė dalyvavo urėdijų reformos koordinavimo darbo grupėje.

Naujo urėdijos vadovo buvo ieškoma po to, kai rugpjūčio 1-ąją iš posto pasitraukė Marius Pulkauninkas. Jis teigė pasitraukęs, nes nejautė politinio palaikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

dera

Na ir pavarde.Gal koks zydas ar kitoks uzsienietis.Lietuvis negali tureti tokios pavardes.

ups

ligu kokiu tikslu jis uždarė savo uabėlį....viskas numatyta jau prieš kelis metus, ir, kaip tytčia, nėra kito kandidato....nejuokinkit....

tevas

Kuo didesnis aferistas, tuo profesionalesnė vyriausybė - kur akmenį mesi, ten profesionalą vyriausybėje ir jai pavaldžiuose dariniuose, o dabar ir prezidentūroje rasi! Tik kodėl kažin Lietuvoje ir su visuomeniniais turtiniais/materialiniais ištekliais, o ir su Lietuvos piliečių ištekliais riedame žemyn?!! Tik cha-cha-cha iš to deklaruojamo profesionalumo lieka! Žiauru - vis prastėja ir prastėja tų žmogiškųjų išteklių patriotiškumas tose svarbiose institucijose. Gobšumas jųjų proporcingai pilietiškumo mažėjimui - DIDĖJA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS