Ministras ragina skirti priemokas mokyklų vadovams už padidėjusį krūvį | KaunoDiena.lt

MINISTRAS RAGINA SKIRTI PRIEMOKAS MOKYKLŲ VADOVAMS UŽ PADIDĖJUSĮ KRŪVĮ

  • 7

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius kreipėsi į merus, ragindamas skirti priemokas mokyklų vadovams už išaugusį darbo krūvį dėl koronaviruso valdymo.

„Mokyklų vadovų darbo krūvis tikrai yra išaugęs, nes jie visomis išgalėmis stengiasi įgyvendinti operacijų vadovo sprendimus ir rekomendacijas, suvaldant srautus, išlaikant atstumą, organizuojant maitinimą ir kitus veiksmus, būtinus užtikrinti mokinių ir mokytojų saugumą ir švietimo sistemos funkcionavimą“, – sakoma ministro rašte.

Merų prašoma įvertinti mokyklų vadovų pastangas ir skirti jiems priemoką už papildomą darbo krūvį. Ji gali siekti iki 30 proc. pareiginės algos pastoviosios dalies dydžio.

„Priemoka gal ir nekompensuos didžiulės įtampos ir papildomų darbų, kuriuos šiuo metu atlieka mokyklų vadovai, padedami jų komandų, tačiau tikime, kad bus bent nedidelė kompensacija už sutelktą darbą, itin sudėtingų sprendimų paieškas ir demonstruojamą nepaprastą kūrybiškumą suvaldant skirtingas situacijas“, – teigia A. Monkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nesamonė

Visą darbą dirba dir. pavaduotojai, dar didesnį mokytojai, bet skirti priemokas žadama veltėdžiams direktoriams. Trauksiuosi iš švietimo, nors iki pensijos dar 15 metų.

???

O tai kaip kitų (ne mokslo) įmonių vadovai ir darbuotojai ... visi juk papildomai privalo organizuoti srautus, dezinfekuoti, planuoti ir t.t. ...??? Tas pats ir privačiame sektoriuje, bet kažkaip niekas neverkia ir nesitaško pinigais, nustatytas biudžetas iš jo ir privalai gyventi???

vadovas

Ar tik vadovams skirta priemoka neprieštarauja ministro mintims: ,,atlieka mokyklų vadovai, padedami jų komandų, už sutelktą darbą"? Manau, ir arkliui aišku, kad ne vien vadovas dirba. Ministras ,,nusivadovavo" arba ir jis, kaip Švietimo, mokslo ir sporto vadovas, nori tų 30%.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS