Ministras reikalauja 5 mln. eurų: ugniagesių algų didinimas – prioritetas | KaunoDiena.lt

MINISTRAS REIKALAUJA 5 MLN. EURŲ: UGNIAGESIŲ ALGŲ DIDINIMAS – PRIORITETAS

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas teigia, kad ugniagesių algų didinimas yra vienas iš ministerijos prioritetinių sričių. Pasak ministro, jau yra kalbamasi su premjeru Sauliumi Skverneliu bei finansų ministru Viliumi Šapoka, kad Vidaus reikalų ministerija ugniagesiams galėtų gauti papildomus 5 milijonus eurų.

„Vyriausybės programoje numatyta ugniagesiams (atlyginimus. – ELTA) padidinti 30 proc. (...). Mums reikia apie porą milijonų, kad tą programą įgyvendintume – tuos 30 proc. Bet matote, kad 30 proc. tai yra toks kompromisas, nes ugniagesių atlyginimas buvo mažiausias, o policijos pareigūnų pakankamai didelis, tai tas 30 proc. neišlygina esamos socialinės nelygybės. Todėl mes prašome ugniagesiams šiek tiek daugiau... ir yra sutarimas su Finansų ministerija bei su premjeru, kad tai turėtų būti prioritetas ir galbūt galėtume papildomai 5 milijonus gauti“, – Eltai sakė E. Misiūnas.

Paklaustas, kaip reaguoja finansų ministras į tokius jo prašymus, E. Misiūnas teigė, kad Viliaus Šapokos reakcija yra atsargi.

„Finansų ministras bei viceministrai visuomet į tai žiūri labai atsargiai ir į viską žiūri kaip buhalteriai - labai atsakingai. Aš suprantu tą jų požiūrį. Bet čia tik pirminės derybos ir konsultacijos. Galų gale, tegul baigiasi tos Vyriausybės legimitizacijos klausimas. Ar mes toliau dirbsime, o gal ateis kažkas kitas ir tuomet viskas persikels į rimtas rugsėjo derybas. Žiūrėsime“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai reikaauk

ne iš Valstybės o iš tų katri ugniagesiu pinigus pavogė(neseniai rašė..)O jei neatiduoda tai pareikalauk prokurūriu kad atimtų.O jei tie neatima tai reikalauk kad iš jų algų kompensuotų..Žodžiu, NE VALSTYBĖ TURI TAU DUOTI 5 MLN.

o

kur pradanginot Deimante? gal irgi lapu uzspringo kaip teige skvernfarai?.

Pipiec

Eina į ketvirtą parą pamiegoti,pragerti,mergas pakirkinti ir dar jiems algą dar moka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS