Ministrė apie pasirengimą grįžti į mokyklas: testavimasis turi tapti mada | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ APIE PASIRENGIMĄ GRĮŽTI Į MOKYKLAS: TESTAVIMASIS TURI TAPTI MADA

Švietimo, sporto ir mokslo ministrė Jurgita Šiugždinienė atmeta idėją, kad rugsėjo mėnesį prasidėjus naujiems mokslo metams gali tekti vėl grįžti prie nuotolinio ugdymo. Pasak jos, atsisakyti kontaktinio mokymo teko dėl itin aukšto mirtingumo augant naujų COVID-19 atvejų skaičiui, tačiau situaciją šiuo metu esą keičia vakcinacija.

„Aš tikrai nesu epidemiologė ar ekspertė, bet mes rugsėjo 1-ąją esame pasiruošę išeiti į mokyklas. Situacija yra pasikeitusi, mes anksčiau turėjome ir daug mirčių, ypatingai tarp senjorų. Ligoninės buvo perkrautos. Buvo svarbu, kad nesužlugtų sveikatos sistema“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo J. Šiugždinienė.

Nors ministrė pripažįsta, kad šiuo metu vakcinacijos tempai ir nėra patys geriausi, tačiau iki rugsėjo spės pasiskiepyti dar daugiau žmonių, būtent dėl šios priežasties, jos nuomone, nuo rudens pavyks grįžti į mokyklas.

„Ši rugsėjo 1-oji yra visai kitokia. Išmokome labai daug pamokų, turėsime (jeigu visi būsime sąmoningi) dar didesnį skaičių vakcinuotų žmonių. Esame išmokę pamokas, kaip organizuoti ugdymą (...), todėl rugsėjo 1 d. mes išeiname į mokyklas, nebent tai būtų kažkas tokio, bet aš manau, kad mums pavyks to išvengti vakcinuojantis“, – įsitikinusi J. Šiugždinienė.

Rugsėjo 1 d. mes išeiname į mokyklas, nebent tai būtų kažkas tokio, bet aš manau, kad mums pavyks to išvengti vakcinuojantis.

Tuo pačiu ji pabrėžė, kad ir toliau itin svarbu išlieka reguliarus testavimas, o ministerija esą ruošiasi įvairiems scenarijams, kokių veiksmų būtų imamasi, rudenį naujų viruso atvejų skaičiui vėl ėmus augti.

„Būsime pasirengę visiems planams, tačiau pagrindinis planas yra mokykla. Labai skatinsime savanoriškai testuotis. Ką mes šiandien galime stebėti pasaulyje, kad tokios situacijos yra ne paskutinį kartą. Taigi reguliarus sveikatos tikrinimasis mums turi tapti norma, testavimas turi tapti mada. Turime skatinti savanorišką, sąmoningą sveikatos pasitikrinimą, tačiau mes visi išeiname į mokyklas. Šiandien turime tokią situaciją, kad mes visi galime mokytis kontaktiniu būdu“, – tvirtino švietimo ministrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

To nežinau

Dauguma tėvų pereina ne ant namų mokymo, o ant nuotolinio, nes iš principo geriau laikys vaikus namie, kad tik netestuot. Nors ten vaikams visiškai dzin dzilin tas testavimas: 1-2cm į nosį 1s ir vsio. Tikiuosi, kad sąmoningų tėvų vaikai nekentės kaip buvusiais metais ir vaikai, skiepyti, ar sutinkantys testuotis, eis pilnai į mokyklą. O nelabai sąmoningi, tegu sėdi ir moko vaikus dar 3-4m kol pasibaigs pandemija.. tik kyla vienas klausimas, ar jirms savo vaikų negaila?

nuomonė

Šitai ministrei negalima net prasižioti nes tik praveria burna ir kvailumas liejasi laisvai.

Berazumiai

Nustokite testuoti sveikus žmones!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS