Ministrė: dėl rūkymo balkonuose pareigūnai įsikištų kraštutiniu atveju | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: DĖL RŪKYMO BALKONUOSE PAREIGŪNAI ĮSIKIŠTŲ KRAŠTUTINIU ATVEJU

  • 1

Seimui nuo kitų metų uždraudus rūkyti daugiabučių balkonuose ir lauko kavinėse, tvarka turėtų pasirūpinti namų bendrijos, patalpų šeimininkai, pareigūnai įsikiš kraštutiniu atveju, sako vidaus reikalų ministrė.

„Pirmuoju etapu pati namų bendrija arba suteiks leidimą rūkyti, arba nesuteiks. (...) Namų administratorius pirmiausia turėtų sureaguoti į kaimynų pasakymą, kad žmogus nesilaiko nustatytų taisyklių. Tuomet yra savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius (...) Tik kraštutiniais atvejais bus įsikišama pareigūnų“, – ketvirtadienį per Vyriausybės pusvalandį Seime sakė Rita Tamašunienė.

Ji teigė, kad policijos pareigūnams jau užkrauta daug funkcijų, todėl jie neturėtų pajėgų reaguoti į visus pranešimus apie galimą rūkymą neleistinoje vietoje.

„Bus sudėlioti algoritmai“, – tvirtino ministrė.

Tuomet yra savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius (...) Tik kraštutiniais atvejais bus įsikišama pareigūnų.

Ketvirtadienį Seimas priėmė Tabako kontrolės įstatymo pataisas, kad draudžiama rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose, lodžijose, kai bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui, lauko kavinėse, bendrosios dalinės nuosavybės patalpose, dengtose viešojo transporto stotelėse, vaikų žaidimo aikštelėse, išskyrus rūkymui skirtas vietas.

Pagal įstatymą, buto gyventojai bet kurio atveju privalės užtikrinti, kad tabako dūmai nepatektų į kaimyno patalpas.

Patalpos savininkas įpareigotas pareigūnui nurodyti asmens, kuris rūkė buto ar patalpos balkone, terasoje, lodžijoje, duomenis (vardą, pavardę ir gyvenamosios vietos adresą). Jeigu jis atsisakytų tai padaryti, savininkui grėstų bauda.

Sprendimą dėl Seimo priimto draudimo dar turi priimti prezidentas Gitanas Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

" draudžiama rūkyti balkonuose, už tai gresia bauda"

, o kas yra kraštutinis atvejis , po kurio jau ĮSIKIŠA PAREIGŪNAI? : a. balkone guli cigaretės ir žiebtuvelis. b. balkone yra asmuo su cigarete rankoj ir su žiebtuveliu kitoje. c. žiebtuvelis jau uždegtas ir pridegama cigaretė. e. pilietis jau tris kartus užtraukė cigaretės dūmą???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS