Ministrė: kompromisas dėl migrantų apgyvendinimo su Rūdninkų bendruomene rastas | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: KOMPROMISAS DĖL MIGRANTŲ APGYVENDINIMO SU RŪDNINKŲ BENDRUOMENE RASTAS

Kompromisas dėl migrantų apgyvendinimo Rūdninkų poligone su šio miestelio bendruomene buvo rastas, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Vakar buvo pokalbis ir aš supratau, kad kompromisas ir susitarimas buvo rastas. Buvo sutarta, nes buvo paaiškinta ir atsakyta į visus klausimus, kurie buvo kilę žmonėms“, – žurnalistams ketvirtadienį Druskininkų pasienio užkardoje sakė ministrė.

Ji pridūrė, kad poligone apgyvendinti migrantai negalės laisvai vaikščioti po miestelį.

„Daugeliui žmonių, matyt, buvo kilęs klausimas, kad migrantai galbūt gali išeiti iš teritorijos ir vaikščioti po jų miestelį ar po jų bendruomenę, tai noriu aiškiai pasakyti, kad Lietuvoje galioja įstatymas, jog visi asmenys, kurie kerta Lietuvos sieną neteisėtai, šiuo metu jų judėjimas yra ribojamas. Jie negali vaikščioti kur nori, taigi tie žmonės negalės vaikščioti, jie turės gyventi saugiai aptvertoje teritorijoje ir laikytis taisyklių“, – teigė A. Bilotaitė.

Vakar buvo pokalbis ir aš supratau, kad kompromisas ir susitarimas buvo rastas.

Šalčininkų rajono mero kvietimu į Rūdninkus pabendrauti su vietos bendruomene trečiadienio vakarą nuvyko policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas bei vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Kalbėtis su gyventojais policijos ir valdžios atstovai vyko po pirmadienį surengtos akcijos, kurios metu protestuotojai Šalia Viešojo saugumo tarnybos poligono bandė trukdyti tarnyboms patekti į teritoriją – joje ketinama apgyvendinti apie 1,5 tūkst. migrantų.

Akcijos dalyvius viešojo saugumo pareigūnai nuo blokuojamo kelio atstūmė jėga. Viešojo saugumo tarnyba ir policija tvirtina, kad į karinę teritoriją įsibrovę asmenys padegė padangas, pasipriešino pareigūnams.

Vilniaus apskrities policija dėl riaušių organizavimo prie Rūdninkų poligono yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Pagrindinė užduotis – kuo greičiau migrantus išsiųsti į kilmės šalis

A. Bilotaitė sako, kad šiuo metu pagrindinė užduotis – kuo greičiau migrantus, neteisėtai kertančius Baltarusijos ir Lietuvos sieną, išsiųsti į kilmės šalis.

„Mūsų pagrindinis tikslas ir užduotis tuos žmones kaip galima greičiau išsiųsti į jų kilmės šalis“, – žurnalistams ketvirtadienį Druskininkų pasienio užkardoje sakė ministrė.

Jos teigimu, spartesnę deportaciją padės vykdyti saugus migrantų apgyvendinimas, greitos migracijos procedūros.

Mūsų pagrindinis tikslas ir užduotis tuos žmones kaip galima greičiau išsiųsti į jų kilmės šalis.

Tai mes galime padaryti tik tada, jeigu mes tuos žmones turėsime saugiose teritorijose, galėsime sparčiai atlikti migracijos procedūras, nustatyti jų tapatybes ir tada galėsime juos siųsti namo“, – teigė A. Bilotaitė.

Lietuva šiuo ruošiasi pradėti migrantų grąžinimo procesą.

Migrantai į kilmės šalį gali būti siunčiami tada, kai jų prieglobsčio prašymas Lietuvoje yra atmetamas ir teismai palaiko tokį Migracijos departamento sprendimą.

Prieglobsčio prašymų svarstymai šiuo metu stringa dėl išaugusios migracijos, dėl to Migracijos departamentas anksčiau šį mėnesį skelbė ieškantis naujų darbuotojų.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su reikšmingai išaugusia neteisėta migracija, migrantų skaičius jau perkopė 3 tūkstančius, Lietuva dėl to yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pertekliniai kostiumuoti

Keista Bet ir Dievenishkese ir Rudnikuose gyvena tik rusai,bialorusiai ir lenkai,;;nei vieno lietuvio tautininko visi ten tik po polsku i po rusku,,,ir patys protestuoja. Moterys protestuotojos -vilkincios kazkokius nepazistamos tautybes drabuzius,,,,keista s Lietuvos pakrashtys,;;o kur TEN lietuviu pilieciai?

Anonimas

Visiskas nulis one minisre!!! :-)

Šaunuolė ministrė,

Pagarba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS