Ministrė: pradinukai į mokyklas galėtų grįžti jau vasario pabaigoje | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: PRADINUKAI Į MOKYKLAS GALĖTŲ GRĮŽTI JAU VASARIO PABAIGOJE

Pradinukai į mokyklas galėtų grįžti jau vasario pabaigoje, jeigu sergamumo rodikliai ir toliau mažės, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Planuojame, kad pradinukai galėtų grįžti į mokyklas dar vasario pabaigoje po atostogų, tačiau tai taps realu tik tada, kai sergamumo koronavirusu rodiklis bus mažiau kaip 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų dalis – mažiau kaip 10 procentų“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė ministrė.

Abiturientai, pasak jos, į mokyklas galėtų grįžti sergamumo rodikliui siekiant 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų daliai sudarant ne daugiau kaip 5 procentus.

Planuojame, kad pradinukai galėtų grįžti į mokyklas dar vasario pabaigoje po atostogų, tačiau tai taps realu tik tada, kai sergamumo koronavirusu rodiklis bus mažiau kaip 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Pasak ministrės, šie Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos siūlymai dar bus derinami su Vyriausybės ekspertų taryba.

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį 14 dienų sergamumas Lietuvoje siekė 443,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Teigiamų testų dalis sudaro apie 10 procentų.

„Labai svarbu mokytojų vakcinacija. Ji jau prasidėjo ir tikimės, kad ji eisis gerai ir ikimokyklinio ugdymo ir pradinio ugdymo įstaigų mokytojai bus paskiepyti, labai tikimės, per vasario mėnesį“, – sakė J. Šiugždinienė.

Didesnė dalis moksleivių, išskyrus pradinukus, į nuotolinį ar mišrų mokymą perėjo nuo pernai lapkričio 7-osios, įvedus antrąjį karantiną. Nuo gruodžio vidurio priėmus sugriežtinimus, pereita prie visuotinio nuotolinio mokymo, pradinukai išleisti atostogų, o nuo sausio taip pat mokosi tik nuotoliniu būdu. Nuotolinis mokymas buvo įvestas ir per pirmąjį karantiną pernai pavasarį.

Vyriausybė nuo sausio 21 dienos leido į mokyklas grįžti visų klasių moksleiviams, kurie patiria sunkumų mokydamiesi iš namų.

Šiuo metu šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose.

Karantinas ir judėjimo tarp savivaldybių apribojimai šiuo metu galioja iki kovo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cipolinas

Jau pats laikas draugauti su galva

Jons

Vasaris dar gripo ir kitû virusû Plitimo mėnuo-vėl padaugės susirgimû ir vėl karantinas.

Morgana

Kelia nerimą, vaikučiai kaukių nenešioja, sudėtinga su atstumais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS