Ministrė ragina žmones Velykų savaitgalį elgtis atsakingai: neišleiskime džino iš butelio | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ RAGINA ŽMONES VELYKŲ SAVAITGALĮ ELGTIS ATSAKINGAI: NEIŠLEISKIME DŽINO IŠ BUTELIO

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad artėjant Velykų šventėms policija deda pastangas, kad karantino priemonių bei judėjimo apribojimų efektyvumas būtų išlaikytas kuo didesnis, o kartu sukeltų ir kuo mažiau nepatogumų šalies gyventojams.

Nebus jokių išimčių keliaujantiems autobusais bei traukiniais

A. Bilotaitė pažymėjo, kad viešąją tvarką ir karantino taisyklių laikymąsi užtikrinantys pareigūnai nedarys jokių išimčių gyventojams, kurie neturėdami pateisinamos priežasties šventiniu laikotarpiu sieks kirsti savivaldybių ribas.

„Išimčių negali būti. Jei yra žmonėms ribojamas judėjimas automobiliais, yra patikros postai, tai negali būti išimčių, kurios, tarkime, būtų susijusios su judėjimu traukiniais“,– žurnalistams Seime sakė A. Bilotaitė, pažymėdama, kad atsitiktine tvarka yra tikrinami išvykstantys autobusai bei traukiniai.

„Autobusai jau yra tikrinami – jie yra pasirenkami atsitiktine tvarka ir yra tikrinami išvykstantys autobusai. Taip pat bus ir su traukinių keleiviais, bus skiriamas dėmesys tiems žmonėms, kurie išvyksta“, – teigė ministrė.

Policija deda pastangas, kad nesusidarytų automobilių spūstys

Ministrė taip pat pažymėjo, kad šventinėmis dienomis policija dės visas pastangas, jog judėjimo tarp savivaldybių apribojimai ne tik išliktų efektyvūs, tačiau kartu ir keltų kuo mažiau nepatogumų gyventojams. Pasak jos, policija koreguoja taktiką ir siekia, kad nebesusidarytų automobilių eilės, kokios ties policijos punktais nusidriekė pastarąjį savaitgalį. Visgi, akcentavo ministrė, gyventojai turėtų būti pasiruošę susidurti su vėl susidariusiomis automobilių spūstimis.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

„Policija padarė viską, kad pasimokytų iš savaitgalio, kai tikrai buvo (susidariusios – ELTA)  nemažos spūstys. Bus metamos tikrai didžiulės pajėgos ir dėliojama taktika, kad tas procesas būtų efektyvus ir kad tai sukeltų kuo daugiau nepatogumų žmonėms“, – sakė A. Bilotaitė, pažymėdama, kad policija šventinį savaitgalį itin akylai stebės, kaip gyventojai laikosi įvesto karantino taisyklių.

Mes turime labai atsakingai žiūrėti į šią situaciją, kad neišleistume džino iš butelio. Nes šis šventinis periodas parodys, kokia situacija bus toliau.

„Dėmesys taip pat bus skiriamas viešųjų erdvių priežiūrai. Policija darys labiau prevencinį darbą. Mūsų tikslas nėra nubausti žmones, bet, pirmiausia, įspėti, kad tai yra pažeidimas ir kad tai yra nesaugu“, – teigė A. Bilotaitė.

Ministrės teigimu, policijos pareigūnai taip pat prižiūrės, ar gyventojai nepažeidžia karantino taisyklių šventes minėdami namuose.

„Jei policija gaus kažkokius skundus, tai reaguos. Bus daugiau pajėgumų metama į gyvenamuosius kvartalus, tiesiog stebint situaciją, vertinant, ar nėra kažkokių galimų susibūrimų“, – sakė A. Bilotaitė.

Ministrė ragina gyventojus situaciją vertinti atsakingai

A. Bilotaitė sako, kad nuo gyventojų požiūrio į keliamus karantininius reikalavimus priklausys, kokių veiksmų Vyriausybė turės imtis po Velykų.

„Mes turime labai atsakingai žiūrėti į šią situaciją, kad neišleistume džino iš butelio. Nes šis šventinis periodas parodys, kokia situacija bus toliau. Jei visi žmonės bus labai atsipalaidavę, galime tikėtis, kad po šio atsipalaidavimo turėsime žymų naujų atvejų skaičių. Tikrai nesinorėtų, kad tektų priiminėti sprendimus, kurie kažkaip ribotų vienokias ar kitokias veiklas ar judėjimą“, – teigė ministrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

X

Beprotė

Zigmas

O Nausedos dukra atvarys?. Nes be jos Velykos nevelykos.

Hj

Tik mimkšto proto žmogus galį taip pasakyt apie kokį žina jinai kalba ūkis burbulad dabar dar džinas prohto nesuvokema apie ka ji kalba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS