Ministrė ramina skiepų bijančius moksleivių tėvus: negali būti jokios prievartos | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ RAMINA SKIEPŲ BIJANČIUS MOKSLEIVIŲ TĖVUS: NEGALI BŪTI JOKIOS PRIEVARTOS

Rugsėjo pirmosios išvakarėse švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pažymi, kad nėra ir negali būti jokios prievartos skiepijant moksleivius.

„Negali būti jokios prievartos skiepyti. Tai yra savanoriškas procesas“, – antradienį žurnalistams sakė ministrė. Pasak jos, jei visgi mokslo metams įsibėgėjus tėvai ar jų vaikai sulauktų spaudimo skiepytis, galima kreiptis tiek į savivaldybę, tiek į pačią ministeriją.

„Galima kreiptis ir į savivaldybę, informuojant ir į ministeriją tiesiai, jeigu yra kažkoks spaudimas“, – sakė J. Šiugždinienė.

Skiepijimas, akcentavo ji, yra rekomendacija, kad galėtų tęstis kontaktinis ugdymas.

Tikrai esame kalbėję ir su tėvais, juos nuramindami, kad jokios prievartos čia negali būti. Mes tiesiog raginame skiepytis, teikiame visą informaciją apie skiepų naudą, bet prievartos čia negali būti.

„Tikrai esame kalbėję ir su tėvais, juos nuramindami, kad jokios prievartos čia negali būti. Mes tiesiog raginame skiepytis, teikiame visą informaciją apie skiepų naudą, bet prievartos čia negali būti“, – sakė ministrė.

„Tėvams tikrai nėra ko bijoti ir tikrai nereikia budėti. Tam (skiepams – ELTA) reikia raštiško sutikimo“, – pažymėjo J. Šiugždinienė.

Antradienį Lietuvos švietimo bendruomenės atstovai pasirašė susitarimą dėl vaikų mokymosi klasėse ateinančiais mokslo metais. Kaip teigė ministrė, pagrindinis susitarimo siekinys, kad vaikai saugiai mokytųsi klasėse. Todėl pasirašytu susitarimu švietimo bendruomenė ragina vakcinuotis ir testuotis dėl koronaviruso.

„Šiandien mes susiduriame ir išgyvename tikriausiai pačius sudėtingiausius laikus mokyklai ir mokyklos bendruomenei. Tarp mūsų gyvena virusas, kurį reikia įveikti. O įveikimo galimybės, deja, labai sudėtingos. Reikia pasiekti tam tikrą imunizcijos lygį klasėje, kad vaikai galėtų bent jau išvengti viruso. Todėl turime galvoti bendruomeniškai – skiepytis, testuotis, nes nėra kito būdo“, – teigė parašą po susitarimu padėjusi vaikų teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Hk

Ka meluojat viskas vygdoma prievarta galėtu suvarytu i geta ir dujas paleisyu

Dalius

Vilma tau lieps graužti vamzdi grauši?Grauždama vamzdi bus abipusė nauda,o nuo skiepo jei užsilenksi dar ir karsta artimieji turės nupirkt už savas šaibas.

netikiu

o kas gali jais tiketi? vien prisiminus, ka jie snekejopries rinkimus ir kaip elgiasi dabar pasitikejimo nelieka ne kvapo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS