Ministrė: siekiama atkurti su visuomene glaudžiau dirbančių pareigūnų funkcijas | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: SIEKIAMA ATKURTI SU VISUOMENE GLAUDŽIAU DIRBANČIŲ PAREIGŪNŲ FUNKCIJAS

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė ir policijos vadovas Renatas Požėla sako, kad policijoje bus siekiama atkurti su visuomene glaudžiau dirbančių pareigūnų funkcijas.

R. Tamašunienės teigimu, buvusiam vadovui Linui Pernavui įvykdžius policijos reformą ir nelikus policijos įgaliotinių, žmonės pasigenda „policininko, kuris priskirtas konkrečiai teritorijai, su kuriuo galima aptarti pavojus“.

Pasak ministrės, R. Požėla turi planų stambinti policijos struktūrą ir „kalba apie penkių apskričių atsiradimą policijoje“ vietoje dabar egzistuojančių dešimties vyriausiųjų policijos komisariatų.

„Taip pat mes kalbėsime apie galbūt žemesnės grandies pareigūnų atsiradimą tose vietose, kuriose įprastai būdavo pareigūnas“, – po pokalbio su R. Požėla spaudos konferencijoje antradienį teigė ji.

Tiek ji, tiek policijos vadovas akcentavo, kad šiuo metu jau dirba ir vadinamieji bendruomenės pareigūnai, užsiimantys prevencine veikla – įspėjantys apie galimas vagystes, sukčiavimus, vykdantys nepilnamečių nusikalstamumo prevenciją.

„Kai kurie įvykę pokyčiai nutolino pareigūną nuo žmonių. Nekalbu apie tai, ar mes dažniau matome patrulius gatvėse – be abejo, taip (...), bet pareigūnas, kuris bendrautų ir būtų arčiau bendruomenės – man atrodo, kad prie tos temos verta grįžti“, – sakė ministrė.

R. Požėla: eksperimentai pasiteisina

Pasak R. Požėlos, nuo kovo 1-osios jau pradėti vykdyti eksperimentai trijuose policijos komisariatuose – Klaipėdos mieste, Šakių ir Plungės rajonuose, o nuo birželio – ir Šiaulių mieste bei rajone. Įvertinus jų rezultatus, pasak komisaro, „tikėtinos tam tikros korekcijos visoje policijos sistemoje labiau grįžtant prie specializacijos“.

„Eksperimento esmė –  nekeičiant iš esmės struktūrų, bandysime grįžti labiau prie specializacijos – prie ikiteisminio tyrimo, prevencijos specializacijos. Galiu pasakyti, kad jau turiu tarpinius rezultatus iš trijų komisariatų, ypatingai Klaipėdos miesto komisariatas labai pasiteisina“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė policijos vadovas.

„Tikėtina, kad rudeniop mes kažkiek tai kreipsime įvykdytos reformos kryptį“, – pridūrė jis, tačiau daugiau planų nedetalizavo.

Vis dėlto policijos vadovas akcentavo, kad reforma jau įvykdyta ir uždarytų policijos nuovadų atkurti neketinama. Jis svarstė, kad būtų galima labiau išnaudoti minėtus bendruomenės pareigūnus – jie, policijos vadovo nuomone, galėtų dirbti savivaldybės patalpose, kartu su seniūnais, kad „pareigūnas būtų arčiau gyventojų“.

„Ar grįšime į nuovadas, prie atidarymo – turbūt suprantame, kad traukinys nuvažiavęs, deja, sprendimai, kokie buvo priimti, jie priimti. Tačiau, manau, galbūt naujomis formomis, šiek tiek per pareigūnų funkcionalumą bandysime pareigūnus priartinti prie gyventojų“, – sakė R. Požėla.

„Dėl patalpų – manau, tikrai galima efektyviau išnaudoti esamus savivaldybių, seniūnijų pastatus ir patalpas, kad mūsų pareigūnas turėtų ten kabinetus ir esant reikalui su tuo pačiu seniūnų priimtų gyventojus įvairiais klausimais. Tais klausimais dirbame su seniūnijų asociacija“,  – teigė generalinis komisaras.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Grikis

Si ministre nedirba !!!! Nesugeba uzbegi nelaimingiems ivykiams i prieki !

P

Pries policija reike sukilt kaip Amerikoi jie nevaldomi

Buvo klaidų, bet verta jas taisyti

Džiugu jog mąsto apie seniūnijose dirbusių įgaliotinių atkūrimą, nes jų panaikinimas buvo klaida. Greičiausiai ir seniūnai tai patvirtintų dar kartą, nes jie pirmieji skambino pavojaus varpais dėl šios pareigybės panaikinimo. Juk įgaliotiniai turėdavo savo kabinetus seniūnijose, tenai priimdavo žmonės, dirbdavo ir su seniūnų, soc. darbuotojais ir teritorijoje buvo matomi bei naudos žmonėms realiai buvo. Žmogus buvo saugesnis nei dabar
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS