Ministrė: šiuo metu esančios testavimo apimtys netenkina | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: ŠIUO METU ESANČIOS TESTAVIMO APIMTYS NETENKINA

Iki penktadienio turėtų būti parengtas testavimo apimčių didinimo planas, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Posėdyje buvo pasiūlyta sudaryti ekspertų formatą, kad būtų parengtas testavimo apimčių didinimo planas. Jis turėtų būti parengtas iki penktadienio“, – po pirmadienį vykusio Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio žurnalistams sakė ministrė.

Anot jos, šiuo metu esančios testavimo apimtys netenkina, o jų padidinimas „leistų matyti aiškesnį ir detalesnį vaizdą“.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, per pastarąsias septynias dienas kasdien vidutiniškai atliekama po 6656 molekulinių PGR tyrimų COVID-19 ligai nustatyti.

Kaip rašoma vėliau išplatintame Vidaus reikalų ministerijos pranešime, anot Sveikatos apsaugos ministerijos, būtina testuoti žmones grįžtančius į darbus.

Jame taip pat nurodoma, kad nuo praėjusio ketvirtadienio išplėstas sąrašas žmonių, galinčių profilaktiškai tirtis dėl COVID-19.

Į jį pateko visi socialiniai darbuotojai, pedagogai ir dėstytojai, pareigūnai, kultūros atstovai, taip pat asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, jose dirbantys studentai ir savanoriai.

Verta svarstyti apie būtinojo COVID-19 testavimo galimybę

Mažėjant COVID-19 testavimo apimtims, verta svarstyti apie būtinojo testavimo galimybę, teigia vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

„Mes tikrai manom, kad labai verta svarstyti būtinojo testavimo galimybę, nes matome, kad šiame laikotarpyje, toje epideminėje situacijoje, mums teks tikriausiai gyventi dar kurį laiką“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Bilotaitė.

Vienas iš vaistų, kuris galėtų padėti išgyventi šitą situaciją greičiau ir pasiekti rezultatų, yra testavimo apimčių didinimas.

„Vienas iš vaistų, kuris galėtų padėti išgyventi šitą situaciją greičiau ir pasiekti rezultatų, yra testavimo apimčių didinimas“, – pridūrė ji.

Ministrė svarsto, kad būtinai testuotis turėtų tie, kurie norėtų vykdyti tam tikras kontaktines veiklas.

„Pirmiausia, tai būtų siejama su asmenimis, kurie norėtų vykdyti kažkokias veiklas, kuriose yra daug kontakto (...) Mintis tokia, kad būtų kuo daugiau saugumo“, – teigė vidaus reikalų ministrė.

Ji taip kalbėjo po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio, kuriame nuspręsta paruošti planą dėl testavimo apimčių didinimo.

Pasak A. Bilotaitės, tai „leistų matyti aiškesnį ir detalesnį vaizdą“.

Statistikos departamento duomenimis, per pastarąsias septynias dienas kasdien vidutiniškai atliekama po kiek daugiau nei 6,6 tūkst. molekulinių PGR tyrimų COVID-19 ligai nustatyti.

Vidaus reikalų ministerija primena, kad nuo praėjusio ketvirtadienio išplėstas sąrašas žmonių, galinčių profilaktiškai tirtis dėl COVID-19.

Sąraše – visi socialiniai darbuotojai, pedagogai ir dėstytojai, pareigūnai, kultūros atstovai, gydymo įstaigų darbuotojai, jose dirbantys studentai ir savanoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

pensininkė

o ką pakeis testavimas juk nuo jo sveikesni nepasidarys tik suskaičiuosite ir rėksite kad padėtis bloga tęsti karantiną jūs to ir norite patys nieko nedirbate ir kitiems trukdote norite žmones paversti elgetomis jau metai laiko kaip dusina o nuo gruodžio net ir dar prispaudė ką dirba seimas nieko sėdi karantine ir gauna puikius atlyginimus gėda, kaip drįstate pažiūrėti rinkėjams į akis

Kauniete

O jus pati testuojates panele?abejoju

Klaiku kas aiškėja..

o kur 130 žingsnių PLANAS ! ? Prieš rinkimus rėkė " mes žinome , mes mokame " ? Melavote ? Dabar net testavimo plano nėra ? Atsibudo :))) O kam testuotis , jei žmogus nejaučia jokių simptomų ? Nėra " baisių " skaičių dėl sergamumo ? :) Vienžo esate pati blogiausia vyriausybė , PATI BLOGIAUSIA . Žlugdote verslus , žmones ... Mano galva viskas pradeda " politiškai dvokti " . Virusai mutuoja , jie yra nuolat šalia mūsų . Kiek gripo mutacijų ? Kiekvieną rudenį vis kita vakcina , nes virusas jau mutavo .. Reikia išmokti gyventi , o ne gąsdinti žmones ir žlugdyti Valstybę .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS