Mokslo metus pradėjo 338 tūkst. moksleivių – daugiausiai per septynerius metus | KaunoDiena.lt

MOKSLO METUS PRADĖJO 338 TŪKST. MOKSLEIVIŲ – DAUGIAUSIAI PER SEPTYNERIUS METUS

Mokslo metus pradėjo per 338 tūkst. moksleivių, tai yra didžiausias mokinių skaičius nuo 2015-ųjų rugsėjo, teigia Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai.

Šiuos skaičius ministerija skelbia mokykloms rugsėjo 9-ąją pateikus naujausius duomenis.

Pasak švietimo, mokslo ir sporto ministrės atstovo spaudai Dainoro Luko, mokinių skaičiaus augimui įtakos turėjo ir nuo karo pabėgę Lietuvoje mokytis pradėję ukrainiečiai.

„Rugsėjo 9 dienos duomenimis, bendrojo ugdymo mokyklose registruoti 347 927 mokiniai. Iš jų – daugiau kaip 8 tūkst. ukrainiečių. Mokinių yra daugiau nei 2015-2016 metais, kai mokėsi 344 749 mokiniai“, – BNS nurodė

Šiemet mokslo metus pradėjo 948 bendrojo ugdymo mokyklos – devyniomis mažiau, nei pernai.

Ministerijos duomenimis, praėjusiais mokslo metais mokėsi 338 150 mokinių, o įstaigose buvo sudaryta 18 268 klasių komplektai, šiemet jų sudaryta 18 015.

Ministerija nurodo, kad šis skaičius mažėjo nelikus 5-8 jungtinių klasių.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje nuo Rusijos karo Ukrainoje pradžios apsigyveno beveik 65 tūkst. šios šalies gyventojų, apie 18 tūkst. jų yra mokyklinio amžiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Atmesti reikia žydus ir pusžydžius, jie negali mokytis

Įvažiavo po vasario 24 žydai, pysžydžiai. Nė vieno normalaus. Mokytis, dirbti negalės. Vien tik parazituoti iš mūsų surinktų mokesčių ES jiems pinigų nedavė, tik 42000 eur. O tokios sumos nepakanka net 10 žydpalaikių metus išlaikyti kukliomis sąlygomis. Varyt juos lauk. Tuoj pat.

tik

1 ? kiek is ju lietuviu nes imigrantus nepliusuokit kaip dulkiagalvis pliusuoja savo marmaliuotus sizofrenikus matomai kandidatus i jo kuriamas aptvertas sodybas /kurortus/ kuriuose truktu tik breivyko kaip priz iuretojo su automatu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS