Mokykloms, siekiančioms tapti gimnazijomis – nauji reikalavimai | KaunoDiena.lt

MOKYKLOMS, SIEKIANČIOMS TAPTI GIMNAZIJOMIS – NAUJI REIKALAVIMAI

Nuo šių metų rugsėjo 1 d. gimnazijoms galės būti priskiriamos ir mokyklos, kuriose ne mažiau kaip 15 proc. viso mokinių skaičiaus sudarys didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių ar vidutinį ir sunkų neįgalumą turintys mokiniai.

Rugsėjo 1 d. įsigaliojo šių metų balandžio 26 d. Seimo priimtos tai numatančios Švietimo įstatymo pataisos.

Tikimasi, kad  tokiu būdu bus pašalinta dirbtinai kuriama atskirtis specialiųjų poreikių turintiems vaikams, paskatinta jų integracija į visuomenę per mokyklą, suteikta galimybė mokytis nuo pirmos iki dvyliktos klasės toje pačioje ugdymo įstaigoje kartu su kitais moksleiviais ir įgyti vidurinį išsilavinimą.

Iki šiol ilgoji gimnazija buvo leidžiama tik tais atvejais, jei ji yra vienintelė mokykla gyvenamojoje teritorijoje, privati mokykla, taip pat mokykla, skirta specialių ugdymosi poreikių turintiems vaikams ar vykdanti specializuoto ugdymo krypties programą, kuriai reikalingas ugdymo nuoseklumas. Specialiųjų poreikių turintiems vaikams buvo suteikiama galimybė mokytis ilgojoje gimnazijoje nuo pirmos iki dvyliktos klasės tik tuo atveju, jei tai yra specializuota mokykla, skirta moksleiviams, turintiems specialiųjų poreikių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietė

Nemanau, kad sprendimas geras. Su specporeikiu vakeliais daug problemų ir dirbti turėtų specpedagogai, o ne viską užkrauti tam mokytojui. Nukenčia ugdymo paslaugu kokybė gabiems ir kitiems ugdytiniams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS