Mokytojai kaltina R. Vaitkų bandymu įbauginti švietimo bendruomenę | KaunoDiena.lt

MOKYTOJAI KALTINA R. VAITKŲ BANDYMU ĮBAUGINTI ŠVIETIMO BENDRUOMENĘ

  • 4

Neterminuotą pedagogų streiką organizuojančios profsąjungos sako, kad Vyriausybės atstovas klaidina ir bando įbauginti švietimo bendruomenę.

Taip profsąjungos įvertino Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo Rimanto Vaitkaus teiginius, kad streikas gali būti neteisėtas ir dėl to gali grėsti pasekmės.

Ketvirtadienį išplatintu pareiškimu profsąjungos „reiškia viešą nepasitikėjimą“ R.Vaitkumi. Jos sako R.Vaitkaus išsakytus teiginius vertinančios kaip klaidinančią informaciją ir šiurkštų Konstitucijos garantuojamos teisės streikuoti varžymą bei „tiesioginį bandymą įbauginti švietimo bendruomenę“.

Pats R.Vaitkus laikosi savo pozicijos, kad streikas gali būti neteisėtas ir tai gali turėti pasekmių.

„Jeigu streikas yra neteisėtas, kyla atitinkamos teisinės pasekmės. Aš nesakiau, kad bus baudos, aš sakiau, kad reikia išsiaiškinti, ar streikas teisėtas profsąjungoms pasitraukus iš derybų“, - BNS ketvirtadienį sakė R.Vaitkus.

Jis nesukonkretino, kokias ir kam pasekmes turi omenyje.

„Steigėjas visuomet atsako už darbo drausmę ir jeigu steikas yra neteisėtas, steigėjas turi imtis priemonių, numatytų Darbo kodekse. Mes esame teisinė valstybė - pirmiausia streikas turi būti pripažintas teisėtu, tik tada galima jį organizuoti. Ana pusės sako, kad streikas teisėtas, bet aš sakau, kad jie patys pasitraukė iš derybų“, - dėstė Vyriausybės vicekancleris.

Anot jo, profsąjungos penktadienį dar kartą kviečiamos tartis į Vyriausybę.

Neterminuotas mokytojų streikas, planuojama, prasidės pirmadienį.

Siekdami didesnių algų ir kitų pertvarkų pedagogai gruodį rengė įspėjamuosius streikus, o šią savaitę Vilniuje vyko mitingas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zosyte mokytoja

Pakelti mažiausiai ,nors po penkiasdešimt eurųatlyginimus.Geda žmogui pasakyti,pradirbau 34metus mokykloje,370euru uždirbu per menesį....o,reikia ir vaikams ir anūkams padeti......

JULIJA

SU 1/12KLASIŲ MOKSLEIVIAIS DIRBANTIEMS DALYKININKAMS MOKYTOJAMS REIKETŲ ATLYGINIMUS KELTI MAŽIAUSIAI10PROCENTŲ,NES DARBAS BE GALO SUNKUS IR ATSAKINGAS,NORS MOKYTOJAS GALETŲ SAU NUSIPIRKTI METODINES PRIEMONES,MOKYTOJUI SKIRTAS KNYGAS,MOKSLEIVIAMS SKIRTAS PRATYBAS,JUK PAMOKŲ MOKYTOJAMS KAS MET MAŽEJA,IR ATLYGINIMAS UŽ PAMOKAS MOKYTOJAMS MAŽEJA,

Nuomone.

Gyvenciau vilniui prisijungciau prie streikuojanciu mokytoju.Visiem turi pakelti atlyginimus netik mokytojam.Visi turi pareikalauti.Gana is musu tyciotis.Pensijos maziausios ,atlyginimai maziausi uz kiats atsilikusias salis.25m.praejo,giriasi valdantieji,kad gyvenimas gereja.Manau tik jiem gereja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS