Mokytojų profsąjungos vadovė: esame ties streiko slenksčiu | KaunoDiena.lt

MOKYTOJŲ PROFSĄJUNGOS VADOVĖ: ESAME TIES STREIKO SLENKSČIU

Mokytojų profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkė Rūta Andriuškevičienė teigia, kad dėl skubotai įvykdytos mokytojų darbo apmokėjimo reformos pastarieji svarsto streikuoti.

„Etatinis mokytojo darbo apmokėjimo modelis parodė, kad mokytojo darbas yra nuvertinamas. Daugiausia dėmesio skiriama mokinio savijautai, tačiau svarbiausia, kad mokiniai nepatirtų patyčių. Mokykla nėra ta vieta, kur nuolat turėtų vykti šokiai, parodos ir pramogos. Tai yra jauno žmogaus darbo vieta, kur jis pasiruošia pagrindus ateičiai“, - Seime sakė R. Andriuškevičienė.

Mokytojų atstovė stebėjosi, kaip gali būti toleruojama situacija, kuomet mokytojo alga žemesnė nei mokestis už vietą privačioje mokykloje ar darželyje (apie 600 eurų - ELTA). R. Andriuškevičienė pastebėjo, kad mokyklų vadovai nesupranta Švietimo ir mokslo ministerijos pateiktų skaičiuoklių ir nežino, kaip paskirstyti lėšas.

„Etatinio darbo modelis buvo parengtas skubotai. Faktas, kad etatų yra trečdaliu mažiau, nei mokytojų, todėl daliai mokytojų pilni etatai nesusidarys. Švietimo ir mokslo ministrė tikina, kad etatinis apmokėjimas padės sukurti geresnę emocinę atmosferą mokyklose. Tai yra visiška netiesa. Mes, mokytojai, esame ant streiko slenksčio“, - aiškino R. Andriuškevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Greta

Tegu eina ta mokytoja pamokų vesti, o ne fb būt įlindusia. Pasiklauskit jos mokinių kokios "kokybiškos" pamokos kavą geriant

Super

.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS