A. Monkevičius: mokslo metai bus trumpinami | KaunoDiena.lt

A. MONKEVIČIUS: MOKSLO METAI BUS TRUMPINAMI

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius sako, kad dėl karantino šiųmečiai mokslo metai bus trumpinami.

„Matom iš mokytojų apklausų, kad per tas dvi savaites, kurias mes turime, kad du trečdalius laiko mokytojai skiria ne pačiai pamokai nuotoliniu būdu, bet pasirengimui, tai labai varginantis, sudėtingas darbas, mokiniai, tėvai taip pat pavargę, manom, kad šiuos mokslo metus tikrai trumpinsime“, – LRT radijui antradienį sakė A. Monkevičius.

Pasak jo, dėl tikslios mokslo metų pabaigos datos bus apsispręsta dar šią savaitę.

„Darbo grupė pabaigs darbą ir mes, dar kartą pasvėrę visas aplinkybes, šią savaitę, artimiausiu metu, paskelbsime mokslo metų pabaigos datas“, – kalbėjo ministras.

Algirdas Monkevičius

Anksčiau planuota, kad šie mokslo metai truks iki birželio 23 dienos.

Penktadienį A. Monkevičius pranešė, kad brandos egzaminai turėtų prasidėti birželio 22 dieną ir baigtis iki liepos 21-osios.

Jis taip pat patvirtino, kad pirmasis stojimų į aukštąsias mokyklas etapas vyks iki rugpjūčio 18-osios, antrasis turėtų baigtis rugsėjo 4-ąją, o mokslo metus aukštosioms mokykloms siūloma pradėti dar po beveik dviejų savaičių.

Anot ministerijos, pagrindinės brandos egzaminų sesijos, vyksiančios birželio 22 – liepos 21 dienomis, rezultatai bus skelbiami iki rugpjūčio 5 dienos, o brandos atestatus mokyklos galės išduoti nuo rugpjūčio 7 dienos. Brandos atestatui gauti reikia dviejų išlaikytų egzaminų: lietuvių kalbos ir literatūros ir vieno laisvai pasirenkamo.

Karantinas paskelbtas kovo 16-ąją ir šiuo metu pratęstas iki balandžio 27 dienos. Jo metu neveikia visos kultūros, švietimo, ugdymo įstaigos, draudžiami masiniai renginiai. Mokslas vyksta nuotoliniu būdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Renata

TO GERAI TOS SUPER MAMYTES VISOS FEISBUKINES IR SELFINES. VAIKAI TRUKDYS ISTISAI. Tai geriau atsikratyti ju, juos lenkiant prie knygu tik. Kazi ar pacios tiek sededavo visos ir mokindavos. Juokinga. Pasaulio pabaiga neateis, nors vienais metais gavus proga pasimokyt savarankiskai namie ar pailseti. Nuo ir taip perkrautos informacijos. Kuri nera 100 - tu procentu reikalinga.

Zinute J

Šeip nuotolinis vargina pradedu daryt apie 11:00 o baigiu 19:00 ir taip ne viska padarau ir čia ne as vienas taip yra daugumai tai patylek geriau

J

Niekaip nesuprantu kam trumpinti tuos mokslo metus, ministras neturi ka veikti. Tegul vaikai mokosi tuo nuotoliniu budu, vis bus kazkokia nauda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS