N. Cesiulis apie koronavirusą Alytuje: turime vieną ypatingai sudėtingą atvejį | KaunoDiena.lt

N. CESIULIS APIE KORONAVIRUSĄ ALYTUJE: TURIME VIENĄ YPATINGAI SUDĖTINGĄ ATVEJĮ

  • 9

Alytaus meras Nerijus Cesiulis ketvirtadienį feisbuke paskelbė, kad jį pasiekė žinia apie tai, jog Alytuje dar keturiems žmonėms patvirtinta koronaviruso infekcija.

„Žinau, kad visi nerimu laukiate žinių. Puikiai jus suprantu. Ką tik gavau informacijos apie 4 vyrus, kuriems vakar buvo patvirtintas COVID-19. Kaip ir sakiau, du žmonės yra ne alytiškiai. Jie atvyko pasitikrinti iš Vilniaus. Vienas sužinojo, kad kontaktavo su sergančiuoju, todėl atvyko išsitirti ir izoliuotis Dzūkijoje. Čia turi sodybą. Žmogus atsakingas ir sąžiningai izoliavosi, atsiskyrė nuo šeimos. Kitas asmuo taip pat vilnietis. Grįžo iš užsienio, pareigingai izoliavosi, atvyko į Alytaus punktą pasitikrinti, nes mūsų mieste turi būstą saugiai izoliuotis. Alytiškis, laimė, taip pat atsakingas pilietis. Niekur nesilankė, su šeima buvo namuose. Visi patikino niekur nėję iš namų. Šeimos nariai taip pat turės pasitikrinti“, – detalizuoja Alytaus meras.

Kai vyras pasijuto blogai ir dar nežinojo, kad serga COVID-19 – jo žmona dar dirbo. O dirba ji Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stoty medike.

„Ir turime vieną ypatingai sudėtingą atvejį. Koronavirusu užsikrėtęs alytiškis nebuvo užsienyje, nekontaktavo su iš užsienio grįžusiais asmenimis. Lankėsi parduotuvėje, autoservise, kitur. Staiga pasijuto blogai. Simptomai atitiko. Pagal amžių jis patenka į rizikos grupę, todėl jam buvo atliktas tyrimas. Ir čia ne mažiausia bėda. Kai vyras pasijuto blogai ir dar nežinojo, kad serga COVID-19 – jo žmona dar dirbo. O dirba ji Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stotyje medike. Nuo kovo 19 d. turi nedarbingumą. Dabar ji taip pat jaučia tuos pačius simptomus. Šiandien jai atliktas tyrimas – rezultatai bus rytoj“, – teigia meras.

„Abu griežtai izoliavosi nuosavame name. Jų maršrutas bus paskelbtas šiandien. Kai tik gausiu informaciją iš visuomenės sveikatos specialistų – iš karto pranešiu. Patikėkite, puikiai suprantu Jūsų norą tiksliai žinoti, kur lankėsi pirmasis koronavirusu užsikrėtęs alytiškis. Aiškinausi, kodėl iki šiol mūsų visuomenės sveikatos specialistai nesugeba pateikti tokios informacijos. Jie tikina, kad situacija tokia: žmogus parskrido namo, grįžo pas savo šeimą, į darbą važiavo tuo pačiu autobusu su tais pačiais kolegomis – visiems, su kuo galėjo būti kontaktas – pranešta, visi žmonės izoliuoti. Todėl pasakyti kiekvienam su tuo nesusijusiam – esą nėra reikalo“, – sako N. Cesiulis.

„Kadangi paskutinis atvejis – visiškai kitoks – visuomenė turi teisę žinoti. Kai tik vietų sąrašas bus sudarytas, informacija pasidalinsiu su Jumis. Alytiškiai, jei koronos nematome – tai nereiškia, kad jos nėra“, – įspėja meras.

Iki ketvirtadienio ryto Lietuvoje patvirtinta 290 susirgimų koronavirusu COVID-19, nurodo Sveikatos apsaugos ministerija.

Alytiškiai, jei koronos nematome – tai nereiškia, kad jos nėra.

Jos duomenimis, nuo šios užkrečiamosios ligos šalyje mirė keturi žmonės, vienas pasveiko.

Trečiadienį ištirti 849 mėginiai, iš viso atlikta 4320 tyrimų.

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą kovo 16 dieną Lietuvoje paskelbtas karantinas. Jis pratęstas iki balandžio 13 dienos.

Parkuose ir kitose atvirose viešose erdvėse besilankantieji įpareigoti laikytis didesnio nei 2 metrų atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis tinkamos asmens higienos.

Šią savaitę nurodyta atvirose vietose būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus tos pačios šeimos narius.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Dzukas

Ar dar ilgai Alytuje tirsis ir "izoliuotas" visi mero partiečiai iš Vilniaus?!

kaukė

Pirmam---nepradėk pjūdyti žmonių. Gali neskaityti bet privalai laikytis karantino.

maniau

Tik dabar supratau kad Lietuvoje yra tik du merai Alytuje ir Klaipedoje vienas gaisro metu Alytuje issisuodines veida pries visas televizijas pozavo kitas pastoviai save pozuoja puciantis DUDA dabar sios dvi zvaigzdes nori parodyti save kad zino ir sugebetu ismintingai ir greitai suvaldyti sio viruso plitima.Mes visa laika maneme kad Lietuveleje nera ypatingu galiu turinciu tautieciu bet sios tragedijos akivaizduoje pasirode kad yra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS