N. Cesiulis: nuo koronaviruso jau pasveiko 9 alytiškiai | KaunoDiena.lt

N. CESIULIS: NUO KORONAVIRUSO JAU PASVEIKO 9 ALYTIŠKIAI

  • 3

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis pirmadienio vakarą savo feisbuko paskyroje pasidalijo informacija apie situaciją Alytuje einant penktai karantino savaitei. Meras teigia, kad naujienos pastaruoju metu jį nuteikia optimistiškai ir jis nedrąsiai nori sakyti, kad šviesa tunelio gale jau matyti.

"Eina penkta karantino savaitė. Sakykite, kaip jūs?

Nors šalyje situacija sudėtingesnė, Alytuje per šį laiką koronavirusas buvo diagnozuotas 26 alytiškiams. 9 iš jų jau pasveiko. Taip pat laukiame gerų žinių dėl dar vieno alytiškio. Laikom kumščius! Už visus!

Pasitikrinti dėl COVID-19 į mūsų mobilų patikros punktą kasdien atvažiuoja vis mažiau žmonių. Apie 15. Karščiavimo klinikoje taip pat buvo stabiliai ramu - per visą laiką čia užregistruoti 4 žmonės. Šiandien atvyko dar 4. Laukiame jų rezultatų.

Vietoj 150, dabar gauname 250 terpių tyrimams. Todėl šiandien pradėjome tikrinti visų socialinių darbuotojų sveikatą. Socialinės globos įstaigas dėl COVID-19 testuosime jau antrą kartą. Na, o mūsų priešakinėse linijose dirbantys medikai tikrinami jau antrą, trečią kartą. Visi sveiki!

Nežinau, kaip Jus, bet mane tokios miesto naujienos nuteikia optimistiškai", - rašo N.Cesiulis. 

Vis dėlto meras, kad problemų yra sočiai. Reikia padėti pajamų negaunantiems alytiškiams, nepamiršti, su kokiais sunkumais susiduria miesto verslininkai.

"Vienas problemos keičia kitos. Jei anksčiau kovojome dėl respiratorių, apsaugų, terpių tyrimams, šiandien galvojame, kaip padėti jokių pajamų negaunantiems alytiškiams.

Visi puikiai suprantame, su kokiais didžiuliais iššūkiais dabar tenka susidurti mūsų verslininkams. Žengiame koja kojon su didmiesčiais - nusprendėme karantino metu verslą atleisti nuo žemės ir nekilnojamojo turto mokesčio, neskaičiuoti savivaldybės nuomojamo turto nuomos mokesčio.

Taip pat galvojame apie dirbančius su verslo liudijimu arba individualios veiklos pažyma. Už tą laikotarpį, kai karantino metu žmogus negalės vykdyti veiklos, Valstybinė mokesčių inspekcija grąžins įmoką. Kitais metais palaikant asmenis kurie dirba su verslo liudijimais, planuojame mažinti jų kainas.

Penkta savaitė. Norėčiau sakyti, kad šviesa tunelio gale matyti. Bet nežinau. Kad tik blogiau nebūtų.

Tai kaip Jūs?", - įrašą baigia Alytaus miesto meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

na

ar su degančiu Alytum susitvartkė? Ar į Seimą nori, kad per savaitę reklamos pasipylė.

Anonimas

Geros naujienos, norisi jų dar daugiau.

Valdas Balynas

Vienintelis MERAS, TIKRAS MERAS, NEPAKARTOJAMAS MERAS. PAGARBA. Sėkmės, sveikatos, stiprybės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS