Nacionalinei švietimo agentūrai laikinai vadovaus A. Aldakauskas | KaunoDiena.lt

NACIONALINEI ŠVIETIMO AGENTŪRAI LAIKINAI VADOVAUS A. ALDAKAUSKAS

  • 2

Iš pareigų pasitraukus Rūtai Krasauskienei, Nacionalinei švietimo agentūrai nuo trečiadienio laikinai vadovaus Aidas Aldakauskas.

„Aidas jau yra laikinai ėjęs Nacionalinės švietimo agentūros vadovo pareigas praėjusių metų vasarą, vykstant atrankai į direktoriaus pareigas, tad darbas bus pažįstamas. Aido organizaciniai, profesiniai gebėjimai leis užtikrinti sklandų įstaigos darbą iki to momento, kai bus atrinktas ir darbą pradės nuolatinis vadovas“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje anksčiau dirbęs A. Aldakauskas šiuo metu Nacionalinėje švietimo agentūroje eina Kokybės vertinimo departamento direktoriaus pareigas.

Konkursas vadovauti įstaigai penkerių metų kadencijai bus skelbiamas artimiausiu laiku, pirmadienį pranešė agentūra.

Matematikos mokytojo metodininko kvalifikaciją ir vadybos magistro laipsnį turintis A. Aldakauskas yra dirbęs Prienų „Žiburio” gimnazijos mokytoju, direktoriumi, vadovavęs Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamentui.

Nuo 2023 metų liepos 1 dienos pertvarkius Nacionalinę švietimo agentūrą ir jai patikėjus švietimo priežiūros funkcijas jis perėjo dirbti į agentūrą.

R. Krasauskienė iš šios įstaigos vadovės pareigų pasitraukė sulaukusi kritikos dėl darbo kokybės.

Ministras G. Jakštas komentuodamas sprendimą teigė, kad buvo vėluojama su darbais, vadovė laiku nepateikė mokėjimų prašymų, dėl to Lietuva gali prarasti daugiau nei 600 tūkst. eurų iš Europos Sąjungos fondų.

R. Krasauskienė Nacionalinei švietimo agentūrai vadovavo nuo 2020 metų, praėjusių metų rugpjūtį ji laimėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos skelbtą konkursą vadovauti šiai įstaigai antrą kadenciją.

Anksčiau ji yra dirbusi mokytoja, vadovavo Vilniaus Žemynos gimnazijai, buvo Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos gimnazijų vadovų asociacijos viceprezidentė, Lietuvos švietimo tarybos pirmininko pavaduotoja. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Viešos pareigos, todėl

Ir sveikatos būklė Aido turi būti viešinama. ŽydS su papais? Kušingo sindromas? Tai moteriškė su vyruko drabužiukais? Pedofilų orgijos švietime bus tęsiamos? Kokį ryšį žydas turi su lietuvių švietimo sistema? Ar jis moka nusivalyti užpakalį pats, ar prašo mokinių? Ar jo motina su tokia juoda barzda ir apžėlusi, o jam barzda net neauga? Ar pasislėpęs neapsiverčia savo motinos rūbų? Kokios spalvos sijonus jis labiausiai mėgsta?

/////

Simpatiskas vyras.Sekmes darbe!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS