Nacionalinės švietimo agentūros vadovė R. Krasauskienė traukiasi iš pareigų | KaunoDiena.lt

NACIONALINĖS ŠVIETIMO AGENTŪROS VADOVĖ R. KRASAUSKIENĖ TRAUKIASI IŠ PAREIGŲ

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovė Rūta Krasauskienė traukiasi iš pareigų, pirmadienį patvirtino švietimo, mokslo ir sporto reikalų ministras Gintautas Jakštas.

„Bendru sutarimu yra sutarta, kad traukiasi iš pareigų“, – BNS pirmadienį sakė G. Jakštas.

Anot jo, R. Krasauskienė dar dirbs iki kovo pradžios.

Ministras tvirtino, kad sprendimas toks priimtas NŠA vadovei nepavykstant spręsti kai kurių kylančių švietimo klausimų, problemų.

„Visos tos problemos Švietimo agentūros jos buvo žinomos ir anksčiau. Kai atsirinkinėjau iš tų dviejų kandidatų (...) atrodė ir Rūta suprato, kokios yra problemos, aptarėme, ką reikėtų keisti, ką reikėtų per pirmą pusmetį padaryti“, – sakė ministras.

„Matau, kad tos problemos nelabai sprendžiasi. Neretai yra vėluojama su darbais, kai girdime, kad bus padaryta pirmadienį, pirmadienį girdime – iki savaitės galo, savaitės gale, kitos savaitės pradžioje“, – pridūrė jis.

Pasak G. Jakšto, R. Krasauskienė laiku nepateikė mokėjimų prašymų, dėl to Lietuva gali prarasti daugiau nei 600 tūkst. eurų iš Europos Sąjungos.

„Nepakankamas atidumas laikui, kad būtų darbai padaryti laiku ir kokybiškai, manęs netenkina ir, matyt, pati Rūta supranta, kad negalės padaryti kitaip, nes tai yra jau ne pirmą kadenciją, bet pokyčių nesimato“, – kalbėjo ministras.

Matau, kad tos problemos nelabai sprendžiasi.

Ministras taip pat neigia, kad vadovės pasitraukimas susijęs su tarpinių patikrinimų organizavimo ir vykdymo eiga.

„Tai tikrovės neatitinkanti interpretacija, ji klaidina ir sukuria iškreiptą situacijos suvokimą. Tarpiniai patikrinimai nėra vadovės pasitraukimo priežastis“, – pirmadienį feisbuke paskelbė G. Jakštas.

Jis tvirtina nesutinkantis, kad sprendimas keisti agentūros vadovą turės neigiamos įtakos tarpiniams patikrinimams.

„Priešingai – manau, kad tai turės teigiamos įtakos. Iki naujo vadovo/vadovės išrinkimo NŠA laikinai vadovaus patyręs ir organizuotas žmogus, kuris, mano įsitikimu, deramai organizuos tarpinių patikrinimų eigą“, – nurodė ministras.

Anksčiau spaudos konferencijoje G. Jakštas negalėjo pasakyti, kada yra paskutinė R. Krasauskienės darbo diena, taip pat – kada bus skelbiamas naujas konkursas į NŠA vadovo pareigas, bet pridūrė, kad delsti nežadama.

Ministras taip pat neįvardijo, kad perims laikiną vadovavimą.

R. Krasauskienė NŠA vadovauja nuo 2020 metų, praėjusių metų rugpjūtį ji laimėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos skelbtą konkursą vadovauti šiai įstaigai penkerių metų kadencijai.

Anksčiau ji yra dirbusi mokytoja, vadovavo Vilniaus Žemynos gimnazijai, buvo Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos gimnazijų vadovų asociacijos viceprezidentė, Lietuvos švietimo tarybos pirmininko pavaduotoja. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tiesa

Negalima išleisti kol neatlikta išsamys jos turto vertinimas. Tikrinti reikia ur jos draugių ratą, ne tik gimines. Išpopuliarėjo tokia pigi afera, kai prisidėjusi arti milijardo viešai vaidina elgetą ir eina su savo visa gimine į artimiausią konteinerį ir ren ieško delikatesų, kurių nesuvaldė išmetė ukrainiečiai. Tai tokį įvaizdį tokios atsitraukuančios rodo Lietuvoje. O įprastas dalykas, kad ne savo vardu būna įsigijusiems po keletą egzotinių salų ir kelis kvartalus koledžų apartamentų tipo svetur.

Kelioms

kartoms jau apsirupino?

agentura?

cia tipo sviete agentus, kad poto snipinetu kremliuje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS