Nacionaliniame vėžio institute lyties pagrindu diskriminuota chirurgė | KaunoDiena.lt

NACIONALINIAME VĖŽIO INSTITUTE LYTIES PAGRINDU DISKRIMINUOTA CHIRURGĖ

  • 8

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba nustatė atvejį, kai Nacionalinio vėžio instituto chirurgė buvo diskriminuojama lyties pagrindu. Tarnybos teigimu, moteris buvo priversta operuoti pacientus tik po pietų, tuo tarpu kolega tame pačiame skyriuje galėjo darbuotis ir rytais.

 Kaip nurodo Tarnyba, pareiškėjos tikinimu, nuo praėjusių metų birželio ji prašė vadovų pakeisti jos darbo grafiką ir leisti atlikti operacijas rytais bent dvi dienas per savaitę, tačiau to nesulaukė. Galiausiai tik spalio mėnesį gydytojai buvo paskirtos dvi rytinės pamainos skyriuje. 

Tačiau, moters pastebėjimu, jai buvo suteiktos pačios nepatogiausios operacijoms atlikti dienos – pirmadienis ir penktadienis. „Akivaizdu, kad skyriaus vedėjas sąmoningai stengėsi man, kaip moteriai, sudaryti kuo blogesnes darbo sąlygas“, – skunde tvirtino chirurgė.

Atlikdami tyrimą, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovai išanalizavo skyriuje dirbančių chirurgų darbo grafikus, jų kompetencijas bei patirtį, peržiūrėjo posėdžių protokolus bei kitus vidinius teisės aktus ir nustatė lygių galimybių pažeidimą. Konstatuota, kad skundą pateikusi gydytoja buvo diskriminuojama lyties pagrindu.

„Nepaisant instituto vadovybės pastangų, pareiškėjai nebuvo suteiktos tokios pat galimybės derinti darbo valandas, lyginant su tą pačią kompetenciją turinčiu ir tas pačias funkcijas atliekančiu kolega vyru. Tikėtina, kad taip galėjo būti ribojama jos galimybė kelti kvalifikaciją, o tai galėjo neigiamai atsiliepti praktikuojančio gydytojo chirurgo kompetencijai“, – situaciją komentavo Tarnybos teisininkė Renata Vanagėlienė.

Tyrimo metu taip pat buvo išsiaiškinta, kad Nacionalinio vėžio instituto administracija ne kartą ragino skyriaus vedėją sudaryti pareiškėjai nediskriminacinį darbo grafiką, tačiau pastarasis raginimus arba ignoravo, arba vykdė tik dalinai. Dėl to Instituto vadovai skyriaus vedėjui skyrė drausminę nuobauda – įspėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Išeitis

Vienintelė išeitis, vedėjo vyrišką reikalą prisiųti chirurgės trūkumui.

Hanibalas

Pasakos . Galimai yra ir kitų priežasčių

na jei feministe boba atsirado lolektyve

lauk dideliu problemu , --kaip ir siuo atveju visus uzknis su savo skundais , apkalbom smeiztais ,intrigom ,o jei kuris kolega neislaikes des y snuky ---pasodins y kalejima [ aba sugadins kai chirurgo karjiera ]... todel iskarto reikia tokia padla vyt nax....j is kolektyvo ,kad net nesmirdetu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS