NATO korpuso vadas: Vokietijos įsipareigojimai Lietuvai neabejotinai tvirti | KaunoDiena.lt

NATO KORPUSO VADAS: VOKIETIJOS ĮSIPAREIGOJIMAI LIETUVAI NEABEJOTINAI TVIRTI

  • 7

Lietuvos kariuomenės vadovybė su vienu iš NATO korpuso vadų Jürgenu-Joachimu von Sandrartu (Jiurgenu-Joachimu fon Zandrartu) aptarė šalies gynybos planus.

Kaip pirmadienį informavo kariuomenė, susitikime su Lietuvos kariuomenės vadu Valdemaru Rupšiu savaitgalį viešėjęs J.J. von Sandrartas aptarė pasiruošimą NATO viršūnių susitikimui Lietuvoje ir šalies lūkesčius kariniame lygmenyje. Daug dėmesio skirta strateginio lygmens pratyboms ir gynybos planų aptarimui.

„Kaip Vokietijos generolas galiu pasakyti – Vokietijos įsipareigojimai Lietuvai neabejotinai tvirti. Kaip NATO karininkas, kurio atsakomybės rajone yra Lietuva – aiškiai sakau, kad NATO pareiga ir atsakomybė yra ginti ir saugoti šalis nares, Lietuvą taip pat“, – susitikimo metu sakė generolas.

Kaip Vokietijos generolas galiu pasakyti – Vokietijos įsipareigojimai Lietuvai neabejotinai tvirti.

V. Rupšys padėkojo generolui už laiką, skirtą Lietuvos gynybos planavimui ir galimų pratybų aptarimui.

„Šio vizito metu ne tik braižėme ant lapo ar apkalbėjome mūsų planus, bet ir gyvai išžvalgėme svarbiausias Lietuvos teritorijos vietas. Pajėgų skyrimas ar dislokavimas – operacijos dalis, o kiekvienai operacijai būtinas planavimas“, – kalbėjo kariuomenės vadas.

NATO generolas apsilankė pietų Lietuvos kritinėse vietovėse, svarbiose šalies gynybai, kur įvertintas operacinis rajonas, apžiūrėti naujai rengiami mokymo laukai, jų situacija ir plėtra.

Vizito metu taip pat vyko dviejų dienų diskusija tema „Sąjungininkai Lietuvoje: logistikos ir suderinamumo iššūkiai. NATO Šiaurės-rytų daugianacionalinio korpuso vaidmuo ir patirtis“.

GALERIJA

  • NATO korpuso vadas: Vokietijos įsipareigojimai Lietuvai neabejotinai tvirti
  • NATO korpuso vadas: Vokietijos įsipareigojimai Lietuvai neabejotinai tvirti
  • NATO korpuso vadas: Vokietijos įsipareigojimai Lietuvai neabejotinai tvirti
E. Matačinsko / Kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

"Buržuoziniam nacionalistui"

Pirmiausiai - reikia patiems būti savo vietoje. Iš dainos:"mažas esi ir pakeisti nieko negali"...Šiandien Lietuvai žodžiai "laisvi", "nepriklausomi", "demokratiški", "galingi" skamba kaip pasityčiojimas.

JIE SENIAI PAŽADĖJO...

Ko jus vis grįžtate prie to paties klausimo? Vokietija aiškiai pasakė, kad, konflikto atveju, jie per 10 dienų bus Lietuvoje...surinkti lavonų...Kai kas jau bus pabėgęs į Ameriką. Kaip Smetona...

Grūsiu iš juoko!

Vokietijoje vokiwčių yra!? Gal dar yra ,bet po kelių metų bus turkynas ir sirynas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS