NATO naikintuvai lydėjo Rusijos bombonešius ir naikintuvus | KaunoDiena.lt

NATO NAIKINTUVAI LYDĖJO RUSIJOS BOMBONEŠIUS IR NAIKINTUVUS

  • 0

Oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys NATO naikintuvai praėjusią savaitę šešis kartus kilo palydėti tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Praėjusį pirmadienį NATO naikintuvai atpažino žvalgybos lėktuvą A-50 ir du naikintuvus Su-27, skridusius iš Rusijos žemyninės dalies į Karaliaučiaus sritį.

Antradienį NATO naikintuvai atpažino du bombonešius Tu-160 ir du naikintuvus Su-27, skridusius iš Rusijos žemyninės dalies į Baltijos jūrą ir atgal. Vėliau tą pačią  dieną NATO orlaiviai atpažino ir palydėjo atgal skridusius Tu-160.

Trečiadienį vėl lydėtas žvalgybos orlaivis A-50, skridęs iš Karaliaučiaus į Rusijos žemyninę dalį, ketvirtadienį – krovininis lėktuvas An-12. Šis skrido tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros iš Karaliaučiaus srities į Rusijos žemyninę dalį.

Penktadienį NATO naikintuvai palydėjo naikintuvą Su-30.

Daugeliu atveju Rusijos kariniai lėktuvai skrido be skrydžio plano, be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru nepalaikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS