NATO naikintuvai vieną kartą kilo patruliuoti ir keturis kartus lydėti Rusijos orlaivių | KaunoDiena.lt

NATO NAIKINTUVAI VIENĄ KARTĄ KILO PATRULIUOTI IR KETURIS KARTUS LYDĖTI RUSIJOS ORLAIVIŲ

  • 4

Oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys NATO naikintuvai praėjusią savaitę vieną kartą kilo patruliuoti prie Lietuvos, Latvijos ir Estijos sienų su Rusija ir Baltarusija bei keturis kartus – atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles pažeidusių rusų orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Balandžio 15 dieną NATO oro policijos naikintuvai skrido patruliuoti Baltijos jūroje.

Tą pačią dieną jie palydėjo rusų karinį transporto lėktuvą IL-76 ir žvalgybinį orlaivį IL-20.

Balandžio 16 dieną atpažinti du Rusijos naikintuvai SU30SM, balandžio 18 dieną – naikintuvas SU-27UB ir orlaivis IL-20, balandžio 19 dieną palydėtas IL-20.

Rusijos lėktuvai skirdo tarptautine oro erdve, nepateikę skrydžio plano, beveik visi, išskyrus vieną, – be įjungto radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru palaikė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir laikinai iš Latvijos, kol Estijos oro pajėgų bazėje atliekami remonto darbai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

manau

Būtų miela, kad objektyvumo dėlei parašytumėte kiek kartų rusai palydi nato lėktuvus lakstančius palei RU sieną be maršruto ir įjungtų atsakiklių. Ačiū.

pritariu

> Purmalias. Kas jūsų smegenų likučius sunaikino?

Galetu

jie skristi tersti virs Rusijos! Kokio organo trucija mus ir dar triuksmauja cia? Susidaro vaizdas,kad tai visai ne draugai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS