NATO oro policijos misiją Lietuvoje perima lenkai, prisijungs Prancūzijos naikintuvai | KaunoDiena.lt

NATO ORO POLICIJOS MISIJĄ LIETUVOJE PERIMA LENKAI, PRISIJUNGS PRANCŪZIJOS NAIKINTUVAI

  • 1

NATO oro policiją Lietuvoje perima Lenkija, jiems talkins Prancūzijos oro pajėgos, siunčiančios galingiausius turimus naikintuvus.

Kaip antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija, Lenkijos karinės oro pajėgos, pastaruoju metu stiprinusios NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse, lieka Lietuvoje ir su keturiais F-16 naikintuvais perima misijos vadovavimą iš Vengrijos.

Tuo metu Prancūzija į Lietuvą pirmą kartą atsiunčia keturis naikintuvus „Rafale“. Prancūzijos karinės oro pajėgos NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaus devintą kartą, o šeštą kartą bus dislokuotos Lietuvoje.

Oficiali karinių vienetų pasikeitimo ceremonija Lietuvos kariuomenės aviacijos bazėje Šiauliuose vyks ketvirtadienį.

Misiją baigiantys Vengrijos kariai oro erdvės apsaugą vykdė su keturiais naikintuvais „JAS-39 Grippen“. Misijoje dalyvavo apie 150 karių – lakūnai, technikai, medicinos personalas, palaikymo grupės, komunikacijos ir kitų sričių specialistai.

Pasak KAM, Šiauliuose dislokuoti kontingentai misijos metu bendravo su Šiaulių miesto visuomene, priiminėjo moksleivių ir studentų ekskursijas bei dalyvavo miesto renginiuose, teikė paramą Šiaulių miesto kūdikių namams.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma nuo 2004 metų, kai Lietuva, Latvija ir Estija tapo Aljanso narėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

idomu kaip su nato chimtreilais kurie skraido jav ir kt salyse rusijoje kur barsto chemikalus atseit klimato reguliacijai po ko gyventojai skundziasi galvos skausmu bei vemimu gal musu /geroves/ teritorijoje to nera nors taip pat skraido rytais kol tamsu???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS